Farlig kurs for Mette Frederiksen

Udgivet:08. juni 2023, 11.19

Læsetid:1 minut

Peter Langborg. Foto: Privatfoto

Af Jens Peter Langborg. Brændgårdvej 15 Herning

4 måneder siden

IMMUNITET Herning Folkeblad bragte 2. juni en kommentar fra Thomas Larsen, politisk redaktør på Radio4, hvori denne blandt andet omtaler Mette Frederiksens potentielle overgang fra Dansk politik til Nato.

Mon Mette Frederiksen reelt tør tage dette spring? Med springet hopper hun nemlig også ud af den politiske immunitet, som nu siden 2020 har pakket hende ind i vat i forhold til hendes ageren under minksagen.

Enhver anden, som har en sag af denne karakter hængende over hovedet, og som er på vej ud af landet, ville blive anholdt og varetægtsfængslet. Dog vil dette næppe ske for Frederiksen, men mon ikke der igen vil blive lagt pres på, for at få lavet en advokatundersøgelse af hendes ageren i forhold til minksagen, og mon ikke en sådan undersøgelse vil ende, som Nye Borgerlige tidligere har stået som bagmænd for, nemlig at Frederiksen bør retsforfølges?

Hvis dette sker, vil Frederiksen så kunne opretholde det job i Nato, som har fået hende til at gå af som statsminister i Danmark? Personligt tror jeg ikke på Frederiksens afgang fra statsministerposten før efter november 2025, hvor minksagen falder for den femårige forældelse. Tvært imod vil hun med næb og klør gøre alt for at holde regeringen og det flertal, som gør denne og hendes immunitet gældende, kørende.

Naturligvis vil en toppost i Nato passe ind i Frederiksens ego, men potentialet for en anden udgang på hendes fratræden og dermed udtræden af den politiske immunitet vil være katastrofal for samme, og kvindemennesket er jo ikke dum, så mon hun tør træde ud på den farlige kurs, som det er at satse på topposten uden for immuniteten?