Folkebladet erfarer: Guldtræner er i spil til FCM-job

En tidligere norsk landstræner med en frisk guldmedalje fra svensk fodbold er angiveligt en af kandidaterne til det ledige trænersæde i FC Midtjylland

Udgivet:14. marts 2023, 19.48

Læsetid:2 minutter

Per-Mathias Høgmo knytter næven og jubler ud mod BK Häckens fans efter 4-0-sejren over lokalrivalerne IFK Göteborg 30. oktober sidste år. Sejren sikrede nemlig samtidig BK Häcken sit første svenske mesterskab nogensinde. Foto: Ritzau Scanpix/TT

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

FODBOLD En ny trænerjagt er skudt i gang i FC Midtjylland. De danske vicemestre og pokalvindere fyrede tirsdag spanske Albert Capellas efter bare 25 kampe som cheftræner i klubben.

Og allerede nu bobler rygtebørsen med flere velkendte danske trænernavne som David Nielsen, Niels Frederiksen og Jess Thorup, der alle er ledige på trænermarkedet.

Herning Folkeblad erfarer dog, at FC Midtjylland også viser varm interesse for en erfaren norsk kandidat, der er i job.

63-årige Per-Mathias Høgmo er ifølge Folkebladets kilder ét navn på FCM’s liste. Han er aktuelt en succesrig cheftræner i svenske BK Häcken. Nordmanden førte i sidste sæson Göteborg-klubben til dets første svenske mesterskab nogensinde.

Høgmo kom til BK Häcken i sommeren 2021 og har kontrakt med klubben frem til 31. december i år, så han skal i givet fald købes fri af sin aftale.

Men nordmandens cv tæller mere end succes i Göteborg. Hans trænerkarriere begyndte helt tilbage i 1989 som spillende træner i Gratangen IL. Senere har han trænet adskillige norske ligaklubber foruden en stribe norske ungdomslandshold. Både U15-, U16-, U17-, U19- og U21-landsholdet har han trænet hos det norske fodboldforbund.

Senere blev han også A-landstræner for først kvinderne og senere mændene. Fra 1997 til 2000 stod han i spidsen for det norske kvindelandshold og vandt OL-guld i Sydney.

I 2013 blev han så A-landstræner for det mandlige norske landshold og fik også der tre år.

På klubplan har han blandt andet trænet Tromsø, Rosenborg og Fredrikstad i hjemlandet samt Djurgården og nu BK Häcken i Sverige.

Han har i øvrigt en doktorgrad i fodbold fra universitetet i Tromsø.

En kilde siger til Folkebladet, at FCM tirsdag har været i dialog med nordmanden.

Der står givetvis flere trænernavne på listen hos de danske vicemestre, men nu er jagten i hvert fald for alvor skudt i gang.

Læs også
<span>Kommentar:</span> Pilen peger også på jer selv, FCM <span>Kommentar:</span> Pilen peger også på jer selv, FCM
Læs også:
Kommentar: Pilen peger også på jer selv, FCM
Læs også
<span>Fodboldekspert om trænerfyring:</span> - Utålmodige FCM viser rettidig omhu <span>Fodboldekspert om trænerfyring:</span> - Utålmodige FCM viser rettidig omhu
Læs også:
Fodboldekspert om trænerfyring: - Utålmodige FCM viser rettidig omhu

Indlæser debat