Vi kan ikke undvære MCH: Et trygt MCH

4. september 2020, 10.19

Peter Villadsen. Foto: Henrik Ole Jensen

MESSER De seneste fem-seks måneder har været barske for MCH.

Efter to forrygende år i 2018 og 2019 med rekordomsætning og rekordbesøg tegnede også 2020 ganske godt, og man var i fuld gang med årets messer og arrangementer, da nedlukningen af Danmark og resten af verden i marts ramte MCH som en hammer. Fra den ene dag til den anden blev en ellers sund og veldrevet virksomhed frataget sine indtjeningsmuligheder, og alle arrangementer blev aflyst eller udsat.

Heldigvis trådte Herning Kommune og Agromek som storaktionærer til og købte tribunerne på MCH Arena, da MCH lige før sommerferien var i akut mangel på penge og derved reelt reddede MCH fra konkurs.

Et stort flertal i byrådet ved godt, at vi selvfølgelig ikke kan undvære MCH i Herning. Vi kan ikke undvære arbejdspladserne - både i MCH og i alle følgeerhvervene, der nyder godt af den million gæster, der kommer til Herning hvert år. Og vi kan ikke undvære stoltheden over, at der nu igen sker noget her i Herning.

Mandag 31. august blev en sort dag i MCH’s historie.

Hver fjerde medarbejder blev desværre afskediget. Ikke fordi de havde passet deres arbejde dårligt - tværtimod, men alene på grund af udefrakommende begivenheder, der rammer ekstra hårdt i en virksomhed, der lever af at samle mennesker til messer, møder, mesterskaber og koncerter.

Læs også
Standpunkt: En sort mandag

Hvad så nu MCH?

Uvisheden og usikkerheden er næsten det værste.

Hvornår bliver det igen muligt at samle mennesker til forskellige arrangementer?

Bliver det inden jul - til foråret eller hvornår?

Det kan ingen selvfølgelig svare på, men MCH er heldigvis så småt ved at rejse sig igen. Under sloganet »Et Trygt MCH« er den første messe afviklet efter sommerferien. Ikke med så mange gæster eller udstillere, men dog afviklet. Selvfølgelig under trygge rammer, hvor alle sundhedsmyndighedernes anvisninger følges til punkt og prikke, og hvor den unikke service i MCH stadig er i højsædet.

Næste skridt vil være, at Folketinget forhåbentlig hurtigst muligt åbner op for større forsamlinger under trygge former.

MCH har masser af kvadratmeter både indendørs og udendørs, så der kan sikres god afstand, og i Boxen kan der ligeledes under trygge former samles gæster i sektioner med egen indgang og egne toiletter og boder.

For selvfølgelig rejser MCH sig igen. Alt andet ville være utænkeligt!

Læs også
555 afledte job: MCH-nedtur rammer bredt i Herning-området
+Abonnement