Fra Swinging Europe til Odin Teatret

Eugenio Barba stopper som teaterleder efter 56 år med Odin Teatret og afløses af Per Kap Bech Jensen

19. februar 2021, 13.24

Per Kap Bech Jensen (t.v.) over­tager jobbet som leder af Odin Teatret i Holstebro efter Eugenio Barba. Foto: Simone Dragone, Odin Teatret

LEDERSKIFTE Et lederskifte har fundet sted på det verdensberømte vestjyske teaterlaboratorium i Holstebro, Odin Teatret. Teatrets grundlægger og mangeårige leder, Eugenio Barba, stopper og efterfølges af dramaturg Per Kap Bech Jensen. Eugenio Barba fortsætter dog stadig sit arbejde som teaterinstruktør for Odin Teatret.

Per Kap Bech Jensen er født i Sydkorea og vokset op på Mors. Han blev cand.mag. i dramaturgi fra Aarhus Universitet i 2010. Ud over at have været udvikler og leder af diverse kultur- og teaterprojekter var han direktør for DSI Swinging Europe i Herning, inden han i 2014 blev administrator på Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret.

- Jeg glæder mig til at være med til at løse den kulturelle og kunstneriske arbejdsopgave sammen med de dygtige medarbejdere. Det er vigtigt at få sat teatret på danmarkskortet, at skabe nye internationale partnerskaber og fortsat være arnested for scenekunstnerisk diversitet, siger Per Kap Bech Jensen i en pressemeddelelse.

Teatrets bestyrelse har med stor glæde udpeget Per Kap Bech Jensen som den rette til at videreføre teatret. Han vil fastholde og udvikle dets nationale og internationale betydning, dels gennem et højt kunstnerisk niveau, dels gennem dets unikke kombination af teaterfaglige specialiseringer og bred folkelighed, lyder det.