Én ny corona-smittet i Herning den seneste uge

I Herning Kommune har der været en enkelt ny smittet med covid-19 i løbet af den seneste uge

12. august 2020, 08.59

Der er én ny smittet i Herning. Foto: Henrik Ole Jensen

HERNING I de seneste par uger og dage har der rundt omkring i landet været lokale udbrud i antallet af nye smittede med covid-19.

Det har eksempelvis været tilfældet i Aarhus og Silkeborg, hvor man blandt andet har set sig nødsaget til at indføre krav om mundbind i offentlig transport.

Men hvordan ser det egentlig ud i Herning i øjeblikket?

Tirsdag valgte ledelsen på FGU (Forberedende Grund Uddannelse) i Herning at hjemsende alle 145 elever, da en enkelt elev var blevet smittet.

Hvis man kigger på tallene for Herning Kommune, er den lokale corona-situation stadig noget anderledes end i førnævnte Silkeborg og Aarhus kommuner.

Her har der været henholdsvis 45 og 360 nye tilfælde de seneste syv dage ifølge tal fra Statens Serum Institut.

I Herning Kommune har der været ét den seneste uge.

Ikast-Brande Kommune har fire nye smittede, mens Ringkøbing-Skjern Kommune har syv ifølge de tal, der er opdateret tirsdag klokken 14.

På herningfolkeblad.dk kan du løbende følge udviklingen.

I samme periode har 1861 personer ladet sig teste i Herning Kommune. I alt har 17.907 personer nu ladet sig teste i kommunen.

Hos Hospitalsenheden Vest har man for nylig valgt at indføre restriktioner på besøg på hospitalerne - herunder Regionshospitalet Herning.

Der må nu kun være én besøgende eller ledsager per patient. Dog er børn, unge og kritisk syge undtaget fra den regel. Samtidig vil flere indgange være lukkede, ligesom der er indsat vagter ved de fleste åbne indgange. Derudover oplyser Hospitalsenheden Vest, at man skal medbringe sit eget mundbind ved besøg på hospitalet, medmindre man kan fremvise en negativ corona-test, der er mindre end 72 timer gammel.