Region Midtjylland sender covid-testbiler til hovedstaden

11. september 2020, 10.50

Region Midtjylland hjælper til med corona-indsats i hovedstadsområdet. Foto: Henrik Ole Jensen

MIDTJYLLAND En stærk stigning i antallet af COVID-smittede i og omkring hovedstaden betyder, at Region Midtjylland fredag sender de første af i alt 10 mobile testhold til København, hvor de skal hjælpe med at teste og dermed opspore smittede.

- Den situation, vi selv stod i for få uger siden med mange nye smittede hver dag, restriktioner som i foråret og stor usikkerhed, er præcis den virkelighed, København står i nu. Vi fik god hjælp af andre regioner, da vi kæmpede mod smittespredning i blandt andet Aarhus og Silkeborg. Nu er det Region Hovedstaden, der har brug for hjælp, og selvfølgelig kommer vi, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i en pressemeddelelse.

Hvert af de 10 mobile testhold består af tre personer, nødvendigt testudstyr og et køretøj. De mobile testhold fylder ikke meget og kan umiddelbart flyttes til nye adresser, hvis situationen kræver det.

Det er endnu uvist, præcist hvor længe Region Midtjyllands testhold skal være en del af indsatsen i hovedstadsområdet, men i første omgang er forventningen, at testholdene vender tilbage om cirka en uge.