Ingen fejl i lokale pas

27. oktober 2020, 08.49

Foto: Henrik Ole Jensen

HERNING I 18 danske kommuner har en pas-leverandør lavet en fejl, så en lang række udstedte pas skal udskiftes, fordi der er byttet rundt på venstre og højre fingeraftryk.

Har man fået sit pas udstedt i Herning Kommune, er der imidlertid ingen grund til at frygte for fejl, for Herning er ikke en af de 18. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Ikast-Brande og Ringkøbing-Skjern kommuner er heller ikke berørt. Det er til gengæld blandt andre Skive og Viborg kommuner.

Kommunernes Landsforening oplyser, at borgerne, der er berørt af fejlen, inden for de næste halve års tid vil få besked med digital post om, hvordan de gratis får lavet et nyt pas.

Passene er stadig fuldt gyldige, og ingen borgere har oplevet problemer med at bruge deres pas. Men ifølge Rigspolitiet kan der i fremtiden være en risiko for, at borgerne kan få problemer ved rejser til bestemte lande. Derfor har Rigspolitiet besluttet, at passene skal udskiftes over det næste halve år.

I alt drejer det sig om cirka 208.000 pas, der er udstedt i perioden fra 2014 til 2017, hvor fejlen blev fundet og rettet hos leverandøren.