Ny vandresti: En tur gennem Ørres historie

28. juni 2021, 13.08

Helenes Hus står som minde over den tid, hvor forskellen mellem fattig og rig var enorm i Ørre. En ny vandresti vil føre gennem Ørres historie frem til år 1900. Foto: Flemming Hansen

ØRRE Lørdag 3. juli bliver en ny og anderledes vandresti indviet ved Ørre.

Borgerforeningen og det lokalhistoriske arkiv i Sinding-Ørre har sammen med Herning Kommune, Museum Midtjylland, KOMO A/S og historiker Charlotte Lindhart lavet vandrestien »Brydningstiden«.

Den begynder ved Ørre Forsamlingshus og er en vandring gennem tiden fra 1870 og frem til 1900, hvor Ørre Sogn undergik store forandringer. Det var dengang, de indre missionske og grundtvigianerne kæmpede om først at få indviet missionshus og forsamlingshus, heden blev opdyrket, og forskellen mellem rig og fattig var enorm. Vandrestien er delt op i flere ruter, og undervejs kan man læse og lytte til forskellige historier fra brydningstiden. Ved indvielsen vil Bodil Jensen, formand for Sinding-Ørre Borgerforening byde velkommen, og Johs. Poulsen (R), formand for Herning Byråds kultur- og fritidsudvalg, vil indvie de nye vandrestier tilbage i Ørres historie.