To Herning-virksomheder indstillet til national pris

Herning-firmaerne HB Trapper og det rådgivende ingeniørfirma AFRY er indstillet til den nationale »Renover prisen 2020«

25. april 2020, 08.28

HB Trappers nye hovedkontor i Snejbjerg skiller sig i den grad ud både udvendigt og indvendigt. Foto: Flemming Hansen

BYGGERI Blandt de indstillede kandidater til den årlige »Renover prisen« er der denne gang to virksomheder fra Herning med. Det ene er HB Trapper, som har indrettet et nyt hovedkontor i Snejbjerg i samspil med den verdenskendte tegnestue Bjarke Ingels Group (BIG). Den anden virksomhed er det rådgivende ingeniørfirma AFRY (tidligere Midtconsult), som har lavet en omfattende renovering af sit hovedkontor på Viborgvej i Herning.

Der er dog lang vej til pokalen, da hele 161 projekter er indstillet i år. Nu er det op til nomineringsudvalget bag »Renover prisen« at vurdere alle de indstillede projekter og beslutte hvilke fire til seks projekter, der skal nomineres til Renover prisen 2020. De nominerede projekter offentliggøres til juni, mens vinderen kåres ved en prisfest i september.

Ønsker at skabe inspiration

Det er Realdania og Grundejernes Investeringsfond, der står bag prisen, som har til formål at hylde Danmarks bedste renoveringsprojekter.

- Variationen i de indstillede projekter giver et indblik i, hvor meget branchen har at byde på i Danmark, og hvor mange der formår at arbejde kreativt og nyskabende med renovering. Vi håber, at de mange projekter kan være med til at inspirere andre, og flere, til at udfordre og vise renoveringers utallige muligheder, siger Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i Realdania, i en pressemeddelelse.

HB Trapper løb i øvrigt med æren, da Herning Kommunes Bygningspræmieringspris 2019 blev uddelt i efteråret. Ved indstillingen til den aktuelle renoveringspris slås der blandt andet på, at de tidligere slidte og utidssvarende bygninger har fået nyt liv gennem den omfattende renoveringsproces og fremstår i dag som et stærkt eksempel på en traditionsrig håndværksvirksomhed, der har haft modet til at gennemføre et projekt uden kreative og materialemæssige begrænsninger.

Benyttes som showroom

Hos den anden indstillede virksomhed, AFRY, har man brugt det meste af et år på en ombygning, som løber op i 42 millioner kroner. Det gennemrenoverede domicil beskrives som et vellykket eksempel på, at det er muligt at ombygge en eksisterende ældre og energikrævende bygning til et supermoderne, bæredygtigt kontorhus med optimalt indeklima, der bidrager til et rigt arbejdsmiljø.

Herning Folkeblad har tidligere beskrevet projektet, hvor kvalitetschef Knud Nielsen forklarede, at bygningen skulle fungere som inspiration til mulige kunder.

- Det står faktisk i det allerførste ideoplæg til projektet, at i stedet for at etablere showrooms, så skal man bruge den lysstyring og ventilation og indretning, der er i selve huset, som et showroom. Det skal ikke bare være et sted, vi opholder os, mens vi arbejder. Det skal også være en del af fortællingen om det, vi gør, sagde han.

AFRY (det tidligere Midtconsult) har skabt et stort åbent indgangsparti, som tidligere var opdelt i to etager. Generelt har åbenhed og gode lyse arbejdsforhold været i fokus. Foto: Tom Laursen