Sådan gik kampen: Smal pokalsejr til FC Midtjylland over SønderjyskE

Sory Kaba blev atter matchvinder, da FC Midtjylland vandt den første af to semifinaler i Sydbank Pokalen

8. april 2021, 16.10

Sory Kaba scorede FCM's sejrstræffer mod SønderjyskE. Foto: Flemming Hansen

FODBOLD FC Midtjylland er et skridt nærmere klubbens sjette pokalfinale.

Torsdag vandt "ulvene" 1-0 i den første af to pokalsemifinaler mod SønderjyskE, der er forsvarende pokalmestre fra sidste sæson.

Matchvinder for FCM-mandskabet blev - præcis som i mandagens Superliga-topbrag mod Brøndby - angriberen Sory Kaba.

Efter en målløs, rodet og chancefattig første halvleg slog landsholdsfrontmanden fra Guinea til kort efter pausen.

På den centrale midtbane opfattede en velspillende Evander Ferreira, at flere spillere i SønderjyskE-defensiven var uopmærksomme ved et frispark.

Brasilianeren reagerede hurtigt og sendte en sukkerbold frem til en fri Sory Kaba, der i feltet sikkert sparkede kuglen i nettet bag sønderjydernes målmand, Nicolai Flø.

Scoringen var en lettelse for FC Midtjylland, der i første halvleg havde problemer med at skabe chancer over for et kompakt SønderjyskE-hold, der stod godt og tæt i kæderne og på den måde tvang hjemmeholdet til at sparke lange og planløse bolde frem mod blandt andre angriberne Kaba og Júnior Brumado.

Den vikarerende højreback Japhet Sery Larsen headede bolden tæt forbi stolpen i det, der var FCM’erne største mulighed inden pausen.

Cheftræner Brian Priske havde keeper Jesper Hansen retur i målet efter en måned på bænken til fordel for det nye førstevalg, Jonas Lössl.

Hansen fik brug for handskerne og redningerne, da han tabte et ufarligt angreb, men gjorde fejlen god igen. Ellers var den erfarne keeper solid.

SønderjyskE kom frem til flere store tilbud på MCH Arena – eksempelvis ved både Anders K. Jacobsen og Emil Frederiksen, men skarpheden udeblev.

Med 10 minutter pressede gæsterne på, men det var FCM’s Anders Dreyer, som burde have fordoblet føringen.

Efter et glimrende angreb, der gik igennem Júnior Brumado og indskiftede Lasse Vibe, endte bolden hos Dreyer, men U21-landsholdsspilleren sparkede afslutningen direkte på Nicolai Flø.

Det endte altså med den ene træffer fra Sory Kaba. Dermed har FC Midtjylland et fornuftigt udgangspunkt før retursemifinalen i Haderslev – en kamp, der spilles torsdag i næste uge.

Herunder kan du se indholdet af Ritzaus liveblog, som den udspillede sig i den første pokalsemifinaledyst.

Indlæser debat...