SF’s racismeanklage mod 28 byrådsmedlemmer

30. juni 2021, 14.24

Jørn Vedel Eriksen. Foto: Tom Laursen

PROTEST Byrådskandidat, forhenværende folketingskandidat og bestyrelsesmedlem Michael Thomsen har på vegne af Socialistisk Folkeparti Herning skrevet et indlæg, der blev bragt i Herning Folkeblad 28. juni.

Michael Thomsen fremsætter en række kritikpunkter mod borgmester Lars Krarup. Dertil fremfører SF’eren en helt forkert påstand om splittelsen i SF og Enhedslisten i 2018, og helt uhørt anklager SF-byrådskandidaten byrådetsflertallets 28 medlemmer for at føre rendyrket racistisk politik i forbindelse med etableringen af en afdeling af Herningsholmskolen på Holtbjerg.

Han gentager på SF’s vegne racismeanklagen sidst i sit debatindlæg.

Michael Thomsens anklage om at byrådsflertallet har ført skolepolitik på et racistisk grundlag er naturligvis forkert, uhørt uforskammet og dybt krænkende. Han er i øvrigt den første debattør, der i debatten om etnisk diskrimination, der har trukket racismekortet og anklaget byrådsflertallet for at føre skolepolitik ud fra elevernes hudfarve. Ikke mindst set i lyset af sagens videre behandling i Institut for Menneskerettigheder og Ligebehandlingsnævnet er SF og Michael Thomsens (MT) anklager mod byrådet helt uberettiget. Sagen endte jo i 2019 med, at instituttet frafaldt sin anklage mod Herning Kommune om diskrimination på baggrund af elevernes etnicitet. Ligebehandlingsnævnet havde derfor ikke nogen sag at tage stilling til. På den baggrund er SF og MT’s racismeanklage bevidst vildledning af læserne.

Læs også
Herning Kommune erkender diskrimination: Indgår forlig i sag om bydelsskole

Lars Krarup har i sin nye bog angiveligt skrevet, at venstrefløjens to byrådsmedlemmer (Peter Villadsen og Jørn Vedel Eriksen) forlod henholdsvis SF og Enhedslisten, fordi de var trætte af balladen i deres bagland. SF’eren påstår, at dette er forkert, og at sandheden er, at de to byrådsmedlemmer blev presset ud af de to partier. Jeg skal ikke udtale mig på vegne af Peter Villadsen, men jeg kan på egne vegne slå fast, at Lars Krarup har ret, og Michael Thomsen har uret og udtaler sig uden et reelt kendskab til, hvorfor jeg sammen med to andre bestyrelsesmedlemmer forlod Enhedslisten i december 2018.

Bestyrelsen var på fem medlemmer.

MT har aldrig deltaget i nogen form for samtale eller møde om sagen, og han ved reelt ikke, hvad der er foregået. Michael T’s udtalelser på dette punkt er blot et nyt eksempel på, at han er lokalpolitikkens største splittelsesmager i Herning.

Det var netop tilstedeværelsen af typer som MT i Enhedslistens bagland, der fik mig til at forlade partiet. Illoyalitet, fake og ultimative krav er ikke lige mig.

Michael Thomsen fremsætter budgetkritik på andre politikområder. Det er de sædvanlige floskler, som der er svaret på igen og igen. Michael Thomsen og de øvrige SF-byrådskandidater er resistente overfor argumenter, og arm i arm med Borgerlisten har de valgt protestlinien. Ingen resultater og den politiske ørkenvandring bliver deres udkomme. Dem om det.

Her til slut vil jeg blankt afvise SF og Michael Thomsens påstand i forhold til byrådets arbejdsform. Der er ikke en udemokratisk ledelsesstil i byrådet og ingen kommer i skammekrogen, fordi man har egne synspunkter og argumenter. Michael Thomsen og SF er også her ude i et primitivt splittelsesforsøg. Der er faktisk et udmærket arbejdsmiljø i byrådet. Der er konkrete og kontante meningsudvekslinger i byrådet, og bølgerne kan gå højt. Sådan er det blandt engagerede mennesker, og det er en demokratisk styrke.

Min vurdering er baseret på, at jeg har deltaget i samtlige byrådsmøder, forligskredsmøder med mere i de seneste knap otte år. De tre øverst placerede på SF’s liste til byrådsvalget har ikke deltaget i et eneste.

Læs også
Forlig - men det ændrer jo ikke ved diskriminationen!