Argentinske VM-helte tørner sammen i Champions League-finale

Et argentinsk opgør venter i Champions League-finalen, når Lautaro Martínez og Julian Alvarez støder sammen.

Udgivet:10. juni 2023, 10.28

Læsetid:3 minutter

Inter-fans er allerede i fuld flor i tyrkiske Istanbul, hvor deres klub skal spille om Champions League-trofæet med Manchester City lørdag aften.

/ Ritzau /

3 måneder siden

ISTANBUL 18. december stod Lautaro Martínez og Julian Alvarez skulder ved skulder i den blåstribede argentinske trøje på det nybyggede kæmpestadion Lusail i udkanten af Qatars hovedstad, Doha.

90 minutters ordinær spilletid, 30 minutters forlænget spilletid og en straffesparkskonkurrence senere stod det klart. Argentina havde vundet verdens største kamp for landshold, VM-finalen.

I VM-finalen blev Lautaro Martínez skiftet ind i stedet for Julian Alvarez efter 102 minutter.

174 dage senere står de to i, hvad af mange anses for at være den største kamp for klubhold, finalen i Champions League.

Denne gang er de to dog trukket i hver deres klubtrøje.

Mens Julian Alvarez skal forsøge at sikre engelske Manchester City klubbens første Champions League-trofæ og en historisk treble, søger Lautaro Martínez at hjælpe italienske Inter tilbage til tinderne af europæisk fodbold.

- Jeg har ikke været i kontakt med Julian, fortæller 25-årige Lautaro Martínez, som har lagt bolden i nettet 28 gange for Inter i denne sæson.

- Jeg blev gift for nylig, og jeg inviterede ham, men han kunne ikke komme.

Det er de færreste, som spår Inter en sejr over Manchester City, når slutfløjtet lyder i den tyrkiske millionby Istanbul lørdag aften.

At holde norske Erling Haaland, der i denne sæson har været god for 52 mål, fra fadet bliver en umådelig svær opgave, siger Inters cheftræner, Simone Inzaghi.

- Vi ved godt, hvem vi skal spille imod, fortæller træneren fredag på pressemødet op til kampen.

- Jeg har forberedt noget, men det bliver hele Inter, som skal forsvare og forsøge at begrænse ikke kun Haaland, men hele Manchester City.

Inter satte i lørdags punktum for sæsonens Serie A med en 1-0-sejr på udebane over Torino. Dermed sluttede Milano-klubben på en tredjeplads. Et Champions League-trofæ kan dog stadig få sæsonen til at gå over i historien for klubben.

- Hvis man gerne vil nå sit mål, så er det her det sidste skridt på vejen, og vi skal være klar til at tage det, siger Lautaro Martínez.

- Det bliver en enormt vigtig kamp for alle i Inter.

Inzaghi fortæller, at klubben ikke havde overskud til at tænke på finalen, efter at holdet blæste lokalrivalerne fra AC Milan bagover i semifinalen med et samlet resultat på 3-0 i midten af maj.

- Efter at vi nåede finalen, havde vi knap tid til at tænke over det, fordi vi stadig havde kampe, der skulle spilles.

- Det er først nu, det går op for os, hvad vi har opnået, men vi læner os ikke tilbage. Vi koncentrerer os enormt, og vi vil slås for hver eneste centimeter på banen mod et fantastisk hold, siger Simone Inzaghi.

Finalen i Champions League spilles i tyrkiske Istanbul og bliver fløjtet i gang lørdag klokken 21.

/ritzau/dpa

World Cup Qatar 2022 - Netherlands vs Argentina Lautaro Martínez (længst til venstre) og Julian Alvarez (længst til højre) kunne i december fejre, at de havde vundet VM-finalen i fodbold over Frankrig. Liu Zhankun/Ritzau Scanpix