DM i Skills 2021 aflyses

21. september 2020, 10.59

Herning har tidligere været vært for DM i Skills, som skulle have været holdt i Fredericia næste år. Foto: Henrik Ole Jensen

Håndværk Danmarksmesterskaberne i en lang række håndværks-, service- og industrifag, der efter planen skulle gennemføres i Fredericia i februar 2021, aflyses på grund af corona-situationen. Det meddeler arrangøren SkillsDenmark i en pressemeddelelse.

DM i Skills trækker normalt omkring 50.000 besøgende og kårer danmarksmestre i mere end 40 fagdiscipliner. Men på grund af coronarestriktioner og usikkerhed omkring tilskuerdeltagelse aflyser SkillsDenmark, Fredericia Kommune og Trekantområdet Danmark det store DM i 2021.

- Det er med meget et meget tungt hjerte, at vi må træffe denne beslutning. Men tiden er desværre ikke til den slags kæmpe-events, og vores første prioritet er naturligvis sikkerheden for både deltagere og publikum. Derfor bliver vi nødt til at aflyse DM. Men vi kommer stærkt tilbage allerede i 2022, siger Jesper Juul Sørensen, formand for SkillsDenmark.

Udmeldingen kommer få dage efter, at Herning blev udpeget som værtsby for EM i Skills. Værtskabet af denne begivenhed er dog først i 2024 og er derfor ikke påvirket af den aktuelle aflysning.

Læs også:
Vil finde de bedste talenter til EM i Skills: Nu går jagten ind på medaljer
+Abonnement