Spillesteder støtter Ukraine

Fermaten og Kontrast holder til maj koncert med tre ukrainske bands - overskuddet går til Ukraine

Udgivet:17. januar 2023, 11.35

Læsetid:2 minutter

Fermaten og Kontrast arbejdede også sammen om at få Dead Kennedys til Herning i august sidste år. Nu vil de to spillesteder hjælpe Ukraine. Foto: Henrik Ole Jensen

HERNING Til maj kan man på en række af de danske spillesteder opleve nogle af de mest lovende navne fra den pulserende ukrainske rock- og metalscene.

I Herning er det Fermaten og Kontrast, der er gået sammen om at støtte Ukraine, og her er man blevet enige om at donere hele overskuddet til det krigsramte land.

Krigen i Ukraine har stor betydning for Thomas Poulsen.

Han er indehaver af Ukrainerejser, og siden februar 2022, hvor krigen brød ud, har Ukraine ikke været det mest attraktive rejsemål. For at bevare forbindelsen og støtte porten mellem øst og vest, tog Thomas Poulsen kontakt til en række spillesteder for at stable en støtteturné med ukrainske bands på benene. Og her var Fermaten et af de første spillesteder, der blev kontaktet.

Begejstrede for samarbejdet

Thomas Poulsen har brugt efteråret på at lave aftaler med ukrainske rock- og metalbands, og derefter har han rakt ud til spillesteder landet over.

Det betyder blandt andet, at touren Ukraine Rocks 18. maj kommer forbi Herning.

Spillestedsleder på Fermaten i Herning, Rikke Andersen, er begejstret for samarbejdet.

- At Thomas kan være med til at række ud til de ukrainske bands, og at vi kan gøre det, vi gør bedst - at afvikle koncerter - er en supergod løsning. Derudover viser det også bare, hvor stærkt båndet er spillestederne imellem, siger hun i en pressemeddelelse.

Musik som fredeligt våben

De fleste bands har tidligere turneret i Europa, men det er første gang, de giver koncerter i Danmark.

Kontakten med de udvalgte bands har ikke været helt nem for Thomas Poulsen. De fleste bands oplever nemlig krigen på tætteste hold.

Flere bor eller har familie i områder, som bliver angrebet. Nogle har endda været med i forsvaret af Ukraine.

Lige nu kæmper Thomas Poulsen med at få kontakt til det sidste band, og her udfordres kontakten af, hvad der må formodes at være utallige strømsvigt.

- Det er det hele værd. Koncerterne giver publikum mulighed for at dyrke fællesskabet, og det giver artisterne mulighed for at kæmpe med det, de kender bedst, nemlig musikken. Der er krig og mørke i Ukraine, og derfor har de brug for vores støtte, symbolsk som økonomisk, siger Thomas Poulsen.

Kulturelle venner

På Kontrast er man også glade for at kunne hjælpe.

- Vi i Kontrast har tidligere lavet mange støttekoncerter, velgørenhedsarrangementer og tiltag for folk, der står i en lidt håbløs og hjælpeløs situation. Så bidrager vi gennem den kulturelle platform, der står tilgængelig for os. Det er en del af den ånd, vi har, og de værdier, der skaber Kontrast. Derfor er det en fortsat glæde at samarbejde med vores venner fra Fermaten vedrørende dette vedkommende arrangement, siger booker og manager på Kontrast, Amir Rehman.

Arrangementet Ukraine Rocks afholdes på Kontrast 18. maj - Kristi himmelfartsdag. De tre bands, man kan opleve i Herning, er Straytones, Superflat og The Cow.

Indlæser debat