Læserbrev: Hvor skal børnene ride, når først gravemaskinerne kommer?

14. januar 2020, 15.29

Kærbo Rideklub havde for nyligt besøg af medlemmer af Herning Byråd, der hørte mere om problemstillinger forbundet med den forestående eksproriering. Foto: Tom Laursen

LUKNING Som mor til en datter, der brændende ønskede at gå til ridning, krævede det lidt forarbejde, når man er novice på området.

Sådan gik det til, jeg for lidt over et år siden brugte utallige timer på at lokalisere, hvor hvilke rideklubber ligger nær os.

Jo, der er en masse, når man ser på kortet, men dertil skal man jo lige huske på, der også er transport til og fra ridning, og det er ikke til at få til at hænge sammen med et fuldtidsjob, som alenemor, med mindre det ligger i nærheden.

Derfor faldt valget på Kærbo, da jeg kunne se, hvor langt der ellers var og regne ud, det ikke vil være muligt for min datter at gå til ridning andre steder på grund af transporten (på daværende tidspunkt var hun 10 år gammel, og vi bor i Tjørrings nordlige del).

De første par gange kører mormor (tak), dernæst begynder min datter selv at cykle. Hvor er det fantastisk, for nu bestemmer hun selv, hvornår hun tager derud, hvilket ofte er direkte efter skole, for så selv at komme hjem, når ridningen er forbi.

Når man er elev hos Kærbo, er der også ridestævne og forskellige hyggedage, det også er vildt hyggeligt at komme til. Det har været totalt befriende at opleve, at hun følte sig fri til at vælge de forskellige sociale arrangementer til, fordi hun selv var herre over det og selv tog ansvar for at komme frem og tilbage. Og glad og smilende cyklede til ridning flere dage om ugen.

Som mor er jeg meget bevist om, der er mange, der går på nogle af de øvrige omkringliggende rideklubber, men for os har dette aldrig været en mulighed. For min datter var muligheden enten at gå til ridning hos Kærbo eller ikke gå til ridning.

Når jeg nu sidder her og ser på den heftige debat, der kører omkring Kærbos fremtid, så er der jo mange forskellige parametre i det. Alle parametre kunne være spændende at dykke ned i og beskrive min personlige holdning. Men det vil jeg lade andre om. I stedet vil jeg slå et kraftigt slag for, at Hernings unge rideinteresserede kan bibeholde muligheden for at gå til ridning. Da Kærbo som rideklub har ligget bag ishockeyhallen siden 1994, mener jeg ikke, nogen har ret til at fjerne Kærbo fra denne placering. Og slet ikke placere Kærbo et sted, hvor det ikke er en mulighed, der bliver takket ja til, men i stedet en placering af ren tvang. Hvorfor dog ikke se det unikke naturområde, vi har nær Vesterholmvej som en naturlig placering til Kærbo, således det fine, nyetablerede område med både søer, skoler, grunde med mere også kan få glæde af en rideskole (som endda stadig vil ligge inden for cirka samme geografiske placering og derfor kan tiltrække samme geografiske opland).

Jeg forstår slet ikke, hvorfor Hernings nye flagskib skal overrumple Kærbos ønsker via politikkerne. Hvorfor skal sportstalenter gøre, at der er en masse glade rideelever, som ikke kan opleve at gå til ridning i deres geografiske område.

Kærbo, rideklubben som har ligget bag ishockeyhallen siden 1994, skal nu finde sig i med magt efter politikernes ønske at blive placeret hos Herning Rideklub. Til fordel for Hernings nye flagskib, talentskolen. Denne talentskole skal jo så åbenbart løftes helt op i skyerne af politikerne, så ud over at kaste børn i misligholdt skolerammer, rammer det også, at man vil udvide Holing Sportcenter og i den forbindelse helt fjerne Kærbo Rideklub fra sin nuværende placering. I den forbindelse skal de have alt omkring sig. Dette inkluderede åbenbart ikke, at Kærbo kan bibeholde sin nuværende placering gennem 25 år.

Dette, synes jeg, er utroligt. Nu når man tænker talent, så ved jeg da også, at der er mange talenter inden for ridning... Hvorfor ikke, når nu man laver en talentskole, favne alle talenter?

Hvorfor er det, vi ikke kan bibeholde Kærbo på nogenlunde den lokation, vi har nu, hvis de endelig skal flyttes? For mig virker det til, at politikkerne bare tager en beslutning uden at tænke sig om.

Kærbo Rideklub er selvfølgelig ikke tilfredse med løsningen og har ikke accepteret løsningen. Men hvad sker der så? Hvor skal børnene ride, når først gravemaskinerne kommer? Kommer de virkelig og fjerner rideklubben uden at have fundet en acceptabel løsning, hvor der er gensidig interesse i at være?