DF går til kamp mod mobning

30. oktober 2019, 13.00

Jens Henrik Thulesen Dahl. Foto: Steen Brogaard

MOBNING Alt for mange folkeskoleelever oplever mobning. Det viser en undersøgelse, der har kortlagt folkeskoleelevers trivsel i skoleåret 2017-2018. Her svarer 20 procent af eleverne på 4.-9. klassetrin, at de har været udsat for mobning.

Det tal er alt alt for højt, og derfor lægger Dansk Folkeparti med et nyt mobbeudspil op til at styrke indsatsen på området.

Dansk Folkeparti ønsker blandt andet at indføre et såkaldt trivselskørekort, som alle elever skal tage to gange årligt. Formålet er at minde eleverne om, hvordan man opfører sig over for hinanden og er en god kammerat.

Derudover foreslår Dansk Folkeparti, at alle skoler får en mobbekontaktlærer. Mobbekontaktlæreren skal have kontakt til eleverne i både undervisning og frikvarter.

Det skal være en person, eleverne kender, føler sig trygge ved og har lyst til at kontakte, hvis de oplever mobning. Rigtigt mange folkeskoler har gjort en stor indsats for at komme mobning til livs. Det er positivt, men undersøgelsen viser desværre, at vi endnu ikke er i mål.

Derfor ønsker Dansk Folkeparti at intensivere indsatsen. Vores håb er, at vi med en række nye initiativer kan få sat en effektiv stopper for mobningen på vores folkeskoler.