Vindere i lokaldyst udråbt på rådhuset

Udgivet:21. september 2022, 10.02

Læsetid:1 minut

Landsbyerne Sinding, Vind og Fasterholt fik overrakt deres præmier for indsatsen i Lokal-dysten af borgmester Dorte West (V). Foto: Privatfoto

HERNING Mandag kårede Herning Kommune og DGI Midtjylland top-tre over deltagerne i Lokaldysten. Det foregik på rådhuset i Herning, hvor borgmester Dorte West (V) overrakte præmierne.

Lokaldysten har fundet sted i 12 landsbyer i Herning Kommune. Alle steder har deltagerne gået, løbet og cyklet i to timer og kæmpet for at vinde en kontant præmie, som landsbyen kunne nyde godt af.

De deltagende landsbyer var Arnborg, Ilskov, Kølkær, Høgild, Fasterholt, Sinding, Gullestrup, Sørvad, Skarrild, Vind, Studsgård og Stakroge.

Vinderne og dermed de mest aktive landsbyer blev Vind foran Fasterholt og Sinding, og de vandt henholdsvis 5000, 3000 og 2000 kroner. Det blev fejret med bobler og kransekage - og god feedback fra landsbyerne, som melder klar til nye dyster i 2023.

Ifølge Herning Kommune blev Lokaldysten en succes, som fik både motionsvante og -uvante af huse. For landsbyerne har det været et nemt koncept at sætte i gang med meget få frivillige.

Lokaldysterne fandt sted fra maj til september, og de 12 landsbyer tilbagelagde tilsammen 7309 kilometer. Nogle steder foregik det sammen med byfesten eller andre arrangementer, mens andre byer valgte at gennemføre Lokaldysten som en selvstændig begivenhed.

Indlæser debat

Mest læste

Herning

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Seneste nyt

Se flere