Video: Regn og torden ramte dyrskue

Dyrskuet i Aulum begyndte at pakke ned et par timer før tid i lørdags

12. august 2019, 07.24

Marianne Bank fra Fjelstervang holdt vagt ved hende og Ane Banks pony, da den var utryg over at være på dyrskue første gang - og så i tordenvejr. Foto: Henrik Lind Jørgensen

AULUM Det var ikke kun Smukfest, der blev ramt af store regnmængder i weekenden. Mens regnen ramte koncertgæsterne i Skanderborg, var det mennesker og især dyrene, der måtte stå regnen igennem på Aulum Dyrskue.

Menneskerne kunne trække ind i telte, da uvejret brød løs, men dyrene kunne ikke tage nogle steder hen. De stod bundet på dyrskuepladsen.

- Derfor begyndte nogle af dyrene også at tage hjem ved 14-tiden, inden vi havde de afsluttende mønstringer. Der er også noget dyrevelfærd i det, siger Erik Sørensen, der er formand for Aulum Dyrskue.

Han kan endnu ikke sige, hvordan vejret påvirker besøgstallet.

- Vi havde en rigtig god formiddag med lige så mange besøgende, som vi plejer at have. Som kom der en stor skylle omkring klokken 12, og da den var forbi, begyndte der igen at komme liv på pladsen. Men da der så kom endnu et regnvejr tre kvarter senere, begyndte det at dø ud, siger Erik Sørensen.

Aulum Dyrskue har efterhånden tradition for at have regnvejr, men lørdagens lyn og regn var alligevel noget af det voldsomste, det har oplevet. Alligevel er Erik Sørensen fortrøstningsfuld.

- Vi vælger at fokusere på, at det var godt om formiddagen. Vejret kan vi ikke gøre noget ved. Det er et vilkår for alle udendørsarrangementer, uanset om det er musik, fodbold eller dyrskue, siger Erik Sørensen.