Tagdækning løb løbsk: Brand på avistrykkeri

Hurtig indsats af tagdækkere og ansatte på OTM Avistryk hindrede brand i at udvikle sig

Udgivet:02. juni 2023, 09.29

Læsetid:2 minutter

En hurtig indsats fra tagdækkere og trykkeriarbejdere hindrede, at en brand på OTM Avistryk A/S udviklede sig fredag morgen. Foto: Jesper Wind

Jesper Wind
Journalist
Jesper Wind
Journalist| +45 2947 1862 | jwi@herningfolkeblad.dk
Kære læser. Jeg har været journalist på Herning Folkeblad i mere end tre årtier. Jeg plejer at sige, at jeg skriver om alt, undtagen elitesport. Jeg fortæller gerne om livet i landsbyerne, de frivilliges indsats rundt i foreningerne og dagligdagen for børn og unge i dagtilbud og folkeskoler. Dækning af 112-stof er også en af mine opgaver. Kom frisk med tip til mig, hvis du har noget på hjerte.
Se flere artikler af Jesper Wind

4 måneder siden

IKAST Trykker Mikael Jakobsen fik sig fredag morgen en anderledes start på dagen, da han mødte ind på OTM Avistryk A/S på Industrivej i Ikast.

- Da jeg kom, gik alarmen. Først troede jeg, at det var tyverialarmen, men da jeg åbner døren ind til pakkeriet, er der fyldt med røg. Jeg tog straks brandslangen og begyndte at slukke ilden, fortæller Mikael Jakobsen.

Tagdækning årsag

Årsagen til branden var et arbejde med tagdækning på trykkeriets store pakkerihal. Ved et uheld var der gået ild i taget ved et ovenlysvindue.

Tagdækkerne fra Sørens Tagdækning A/S slog alarm og fik med pulverslukkere bekæmpet ilden oppe fra taget.

Nede i pakkerihallen var trykkeriets driftschef Per Mortensen kommet til og hjalp trykker Mikael Jakobsen med at få kvalt de sidste flammer.

Godt arbejde

Brand & Redning Midtvest ankom kort før klokken otte og rykkede ud med blandt andet en stigevogn.

- De har gjort det rigtigt fint. Ilden var stort set slukket, da vi kom. Der var gået ild i taget ved et ovenlysvindue. Det udviklede en frygtelig masse røg. Nu skal der luftes ud, fortalte indsatsleder Henrik Dam Sørensen, mens brandfolkene satte en stor ventilator op inde i pakkerihallen og rullede brandslanger sammen.

Aviser kommer ud

Trykker Mikael Jakobsen »hostede en halv lunge op«, som han sagde det, efter ilden var slukket. Han blev kontrolleret af ambulancereddere på stedet og fik lov til at blive på arbejdet.

Mikael Jakobsen fortalte, at han bad om at blive på arbejde og ikke blive indlagt til observation på sygehuset.

- Det fik jeg lov til, fordi jeg er omgivet af folk her på trykkeriet, som kan hjælpe mig, hvis jeg får det skidt, sagde Mikael Jakobsen, inden han gik tilbage til arbejdet med at få startet pakkemaskinerne.

OTM Avistryk skal fredag formiddag trykke Midtjyllands Avis, Skive Folkeblad og Herning Folkeblad.

Driftschef Per Mortensen hos OTM Avistryk forventede, at fredagens aviser bliver trykt og kommer ud til tiden.