Grænsehandlen skal være fair - sæt afgifterne ned

21. august 2020, 13.30

Dennis Flydtkjær. Foto: Steen Brogaard

CIGARETTER Når man skal holde en stor fest eller bare have fyldt lageret op, så er det blevet en vane for mange danskere at starte bilen og køre den (for nogle) lange vej til grænsen. Her får man slik, øl, vin og nu senest cigaretter til en betragtelig billigere pris end i Danmark. Og hvorfor? På grund af de høje danske afgifter. Disse er grund til, at der siver penge og arbejdskraft ud af vores land. Det er vi i Dansk Folkeparti ikke tilfredse med.

Grænsehandel er ikke et nyt problem, men det er blevet endnu værre nu, da et flertal i Folketinget uden Dansk Folkeparti valgte at lade prisen på cigaretter stige markant i foråret. Det medfører, at grænsehandlen med cigaretter skønnes at stige fra 250 millioner styk til cirka 940 millioner cigaretter. Det er mange, mange penge, som vi nu går glip af, og det kan ikke understreges, hvor ærgerligt det er.

Det er naturligvis ikke sundt at ryge, drikke eller spise slik, men det bliver ikke sundere af at være købt på den anden side af grænsen. Tværtimod kan de fleste nok nikke genkendende til, at man så typisk køber langt større mængder, og derved stiger forbruget.

Målet for Dansk Folkeparti er at få lavere afgifter på grænsefølsomme varer. Det vil ikke kun betyde mere salg i Danmark, men også en mere fair konkurrence på markedet og flere arbejdspladser. Det skylder vi de danske købmænd og de danske forbrugere.