Tiltrængt sejr: HC Midtjylland nedkæmpede gæsterne fra HØJ efter flot indsats

HCM kom tilbage på sejrssporet med en hjemmesejr på 27-22 over HØJ Elite

18. oktober 2020, 17.36

Andreas Simonsen var blandt HCM's bedste i søndagens flotte hjemmesejr. Foto: Flemming Hansen

HÅNDBOLD Efter tre kampe i træk uden sejr fik HC Midtjylland endelig igen mulighed for at synge i omklædningsrummet efter kampen, da det søndag eftermiddag blev til en hjemmesejr på 27-22 over gæsterne fra Ølstykke, HØJ Elite.

En kærkommen succesoplevelse for HCM, der leverede en topkoncentreret indsats hele vejen igennem overfor det gæstende hold, der før opgøret i Klink & Jensen Arena i Sportscenter Herning havde vundet fem af sæsonens seks første kampe.

Gæsternes store profil er den nu 41-årige tidligere landsholdsspiller, Bo Spellerberg, som er spillende assistenttræner i Ølstykke-klubben. Han er normalt holdets store profil og mest scorende spiller, så HCM’erne var på forhånd helt klar over, at han ikke skulle have for meget plads at boltre sig på.

Der blev da også lukket godt af overfor og foran Bo Spellerberg hver gang, han havde bolden i første halvleg, og det gjorde det svært for både veteranen og hele HØJ-holdet at få rytme i spillet.

Læs også
Efter personlig corona-pause: HCM-fløj greb sin chance
+Abonnement

HCM’s forsvar var kontant og velspillende, og i målet var Nicolai Mortensen skarp med redningerne. Og da hjemmeholdet samtidig fik tur i den i den anden ende af banen, lagde HCM fra land med en hurtig føring på 3-0. Gæsterne hang dog nogenlunde på, men anført af brølstærke Jeppe Krogh på stregen og godt skydende Jacob Aaquist på venstrebacken kom HCM foran med fem, 11-6, og ved halvtid var den føring stadig i hus - stillingen var 14-9 ved pausen.

Trak fra igen

Fra anden halvlegs start formåede Bo Spellerberg, der i de første 30 minutter kun scorede et enkelt regulært mål, imidlertid at løfte sit niveau. Bagspilleren scorede pludseligt lystigt, og HCM’s forspring på måltavlen skrumpede ind. Med al sin rutine vekslede Bo Spellerberg mellem pladserne i bagkæden og var også den, der styrede det syv mod seks-spil, som HØJ praktiserede i jagten på at komme tilbage i kampen.

Den slags er dog altid en satsning, og HCM, der hele tiden havde bevaret en føring på omkring tre mål, fik pludselig øget igen via nogle scoringer på kontra og i tomt mål.

Læs også
Se billederne fra HCM’s sejr over HØJ Elite
+Abonnement

Godt midtvejs i anden halvleg kom hjemmeholdets forspring op på seks mål, og den føring smed HCM’erne aldrig. Dermed blev det til en tiltrængt sejr, som betyder, at der er nogenlunde kontakt med den øverste del af tabellen i 1. division.

Topscorer for HCM mod HØJ blev Sebastian Wistoft Jensen med fem mål.

Næste kamp for HC Midtjylland er på næste søndag, på udebane mod Skovbakken.

Læs også
Stolt og tilfreds HCM-træner: Vi lykkedes med vores plan
+Abonnement