Pige tiltalt for at lyve om gruppevoldtægt

Tre drenges årelange mareridt, der betød, at de sad i fængsel i næsten 14 måneder for en voldtægt, som aldrig fandt sted nærmer sig nu endelig sin afslutning.

25. april 2012, 05.50

Senere i dag står det påståede offer nemlig tiltalt ved Retten i Kolding for falsk forklaring for retten.

Pigen, der dengang var 15 år, fortalte både i by- og landsret, at hun den 13. september 2008 blev voldtaget på et toilet på banegården i Fredericia. Her blev hun ifølge sin forklaring holdt fast af to af drengene, mens den tredje voldtog hende.

To af drengene blev idømt to års fængsel og den tredje to år og tre måneders fængsel.

Men senere betroede pigen sig til broren til en af de dømte. Det blev videofilmet, da hun fortalte, at voldtægten var løgn. Derefter blev sagen genoptaget, og de tre blev for godt to år siden frifundet.

Pigen nægter sig skyldig i falsk forklaring for retten. På forhånd står det dog klart, at hun ikke risikerer samme skæbne som de tre drenge.

Med baggrund i en mentalerklæring kræver anklagemyndigheden hende dømt til ambulant psykiatrisk behandling. Men oveni kommer kravet om mere end 1,5 millioner kroner.

- Vi vil kræve erstatning, har senioranklager Birthe Wirenfeldt tidligere sagt til Ritzau med henvisning til de penge, som de uretfærdigt dømte er tilkendt for de mange måneder bag tremmer.

Ifølge flere medier mener drengene selv, at det har påvirket sagen, at pigen er datter af en jurist ved Retten i Kolding, og at dommerne ikke troede på indvandrerdrengens forklaring om, at hun havde haft sex med ham for omkring 20 kroner.

Drengenes advokat, Mette Grith Stage, ser frem til, at sagen nu endelig får et punktum. Hun har udtrykt skuffelse over systemets optræden.

For eksempel, at dommerne i første omgang troede mere på pigen end på de tre drenges forklaring.

Og at statsadvokaten ikke ville affinde sig med, at Retten i Kolding forhøjede erstatningen til drengene, men ankede afgørelsen til landsretten, som i marts dog stadfæstede byrettens afgørelse.

Retten i Kolding ventes at afsige dom i sagen torsdag.

/ritzau/