Gjellerup-dreng ny professor i neurobiologi

Forskning i blandt andet Parkinsons sygdom har ført til professortitlen ved Institut for Molekylær Medicin på Syddansk Universitet

Udgivet:11. september 2021, 06.55

Læsetid:1 minut

Morten Meyer - nyudnævnt professor - stammer fra Gjellerup og er student fra Ikast Gymnasium. Foto: PR-foto

PROFESSOR Siden Morten Meyer flyttede fra Gjellerup og begyndte sine studier i Odense, har han været optaget af de såkaldte neurodegenerative lidelser - dem, der ødelægger nervesystemet hos den syge.

Med et primært fokus på Parkinsons sygdom har han medvirket til at afdække nogle af de molekylære sygdomsmekanismer. Senest har han i samarbejde med proteinforskere fra Syddansk Universitet påvist flere, ikke tidligere beskrevne sygdomsrelaterede fejl i cellerne samt en ny, potentiel behandling, som han lige nu arbejder på at validere. Den proces sker blandt andet i samarbejde med neurologer ved Odense Universitetshospital samt forskere ved universiteterne i Oxford og København.

Morten Meyer fik sin biomedicinske kandidatgrad fra Syddansk Universitet (SDU) i 1997 og blev tildelt den medicinske ph.d.-grad inden for eksperimentel neurobiologi samme sted i 2001. Sideløbende var han i en toårig periode ansat som videnskabelig assistent på Universitetshospitalet i Bern i Schweiz, hvor han tog del i parkinsonforskningen og desuden arbejdede med fremstilling af celler til klinisk brug i forbindelse med andre hjernesygdomme.

Privat bor Morten Meyer vest for Odense sammen med sin kæreste, Claudia, og deres to børn på henholdsvis 17 og 14 år.

Han blev født i Hammerum i 1969, er opvokset i Gjellerup og blev student fra Ikast Gymnasium.

Mest læste

Navne

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Seneste nyt

Se flere