Europa League-lodtrækning: FCM skal op mod portugisiske vicemestre

FC Midtjylland skal til Portugal i næste runde af Europa League, afgjorde lodtrækningen her til middag

Udgivet:07. november 2022, 13.24

Læsetid:2 minutter

I torsdags kunne Anders Dreyer og kompagni juble over 2-0-sejren mod Sturm Graz, der sikrede FC Midtjylland andenpladsen i sin Europa League-pulje og en plads 1/16-delsfinalen. Nu kan han og holdet juble over kampe mod Sporting CP fra Lissabon. Foto: Henrik Ole Jensen

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

4 måneder siden

FODBOLD Sporting Clube de Portugal stod der på sedlen i den hvide kugle, da FC Midtjylland mandag middag fik sin modstander i 1/16-delsfinalen af Europa League.

Det blev resultatet af mandagens lodtrækning, der blev foretaget på Uefas hovedkvarter i Nyon, Schweiz.

Første opgør spilles på Estádio José Alvalade i Lissabon torsdag 16. februar, mens returkampen venter ugen efter, torsdag 23. februar, på MCH Arena i Herning. Den samlede vinder går videre til ottendedelsfinalerne i Europa League.

Sporting CP er vicemestre fra sidste sæson i Portugal, men den populære Lissabon-klub har fået en småskuffende start på denne sæson og er aktuelt kun nummer fem i den portugisiske liga.

Sporting har en stolt fodboldhistorie og har vundet det portugisiske mesterskab hele 19 gange. Klubben er havnet i denne Europa League-runde via en tredjeplads i deres Champions League-gruppe, hvor de endte bag engelske Tottenham og tyske Eintracht Frankfurt, men foran franske Olympique Marseille.

Læs også
<span>Viceanfører og sportschef om Europa League-brag:</span> Vi skal være i live til returen, så kan alt ske <span>Viceanfører og sportschef om Europa League-brag:</span> Vi skal være i live til returen, så kan alt ske
Læs også:
Viceanfører og sportschef om Europa League-brag: Vi skal være i live til returen, så kan alt ske

Holdet trænes af en af Europas mest ombejlede unge trænere, 37-årige Ruben Amorim, der er blevet sat i forbindelse med flere store klubber. Han blev kåret til årets træner i Portugal i 2021.

Truppen tæller 11 spillere, der har A-landskampe på cv'et.

På vejen til årets gruppespil stødte FC Midtjylland pudsigt nok ind i den anden storklub fra Lissabon, SL Benfica, i Champions League-kvalifikationen. FCM tabte sammenlagt 2-7 over to opgør, men Benfica har - det skal med - også gang i en fremragende sæson og har faktisk ikke tabt en eneste kamp.

De otte opgør i knockout-playoff-runden af Europa League, som reelt er en slags 1/16-delsfinale, ser således ud i overblik:

  • FC Barcelona (Spanien) - Manchester United (England)
  • Juventus (Italien) - Nantes (Frankrig)
  • Sporting CP (Portugal) - FC Midtjylland
  • Shakhtar Donetsk (Ukraine) - Stade Rennes (Frankrig)
  • AFC Ajax (Holland) - Union Berlin (Tyskland)
  • Bayer Leverkusen (Tyskland) - AS Monaco (Frankrig)
  • Sevilla (Spanien) - PSV Eindhoven (Holland)
  • RB Salzburg (Østrig) - AS Roma (Italien)

Kampene spilles torsdag 16. februar med returopgør torsdag 23. februar.

Vinderne går videre til ottendedelsfinalen, som følgende otte hold allerede er klar til: Arsenal (England), Fenerbahce (Tyrkiet), Real Betis (Spanien), Union Saint-Gilloise (Belgien), Real Sociedad (Spanien), Feyenoord (Holland), Freiburg (Tyskland) og Ferencváros (Ungarn).

Læs også
<span>FCM-slutspurt med tre kampe på syv dage:</span> Har stadig energi i tanken <span>FCM-slutspurt med tre kampe på syv dage:</span> Har stadig energi i tanken
Læs også:
FCM-slutspurt med tre kampe på syv dage: Har stadig energi i tanken
Læs også
<span>Ikast-talent forlod FCM:</span> Kortere vej til spilletid i Farum <span>Ikast-talent forlod FCM:</span> Kortere vej til spilletid i Farum
Læs også:
Ikast-talent forlod FCM: Kortere vej til spilletid i Farum