Plantegift for næsten to millioner kroner stjålet

20. maj 2019, 10.00

SUNDS/bording Plantegift for næsten to millioner kroner er stjålet fra en række landmænd omkring Sunds og Bording.

Lokalpolitiet i Herning oplyser, at tyverierne er sket onsdag, torsdag og fredag i sidste uge.

På Røjenvej er tyvene brudt ind i det aflåste rum til kemikalier hos en landmand og stjålet planteværnsmidler til kartofler for mellem 200.000 og 300.000 kroner.

Natten til torsdag har tyvene også været på en landejendom på Ilskovvvej og stjålet plantegift, el-værktøj og gps-udstyr til to traktorer.

På Skivevej nord for Sunds er fire paller med plantegift til en værdi på ikke under 200.000 kroner kørt væk fra en landejendom.

Det største udbytte fik tyvene på Thorupvej øst for Sunds. Her er hængelåsen til en container brudt op og kemikalier for ikke under 600.000 kroner er stjålet. Det er sket natten til torsdag.

På en ejendom på Munklindevej ved Bording er kemikalier til kartoffelavl samt en gps til John Deere. Desuden er der fjerne et svejsesæt samt diverse værktøj.

Værdien af det stjålne er ikke under 200.000 kroner.

Der har også været ubudne gæster på en ejendom på Moselundvej ved Bording.

Ud over kemikalier er to gps til John Deere-traktorer, en uindregistreret ATV af mærket Suzuki samt en Brenderup Trailer med nummer BM 3150. Værdien af de stjålne sager er opgjort til 325.000 kroner, oplyser lokalpolitiet i Herning.