Kanal gav fornøjelse, fisk - og folkemusik

Danmarks største vandingskanal og eneste akvædukt var scenen, da der var opdagelsesrejse og musik

11. juni 2019, 13.27

Det lokale folkband Bjarola gav koncert på kanalen. Fra venstre er det Peder Stærk, Robert Simonsen og Bjarne Nøreng. Foto: Tom laursen

SKARRILD Der er løbet meget vand gennem Nørrekanalen, siden den blev anlagt for knap 150 år siden, men i går var nok første gang, der blev spillet folkemusik på kanalen.

Det delvist lokale band, Bjarola, har bygget en scene, der lå på betonkanterne på Danmarks eneste akvædukt, der fører kanalen over Lustrup Bæk, og efter en fortælling om kanalens oprindelse og betydning, er der lagt op til en noget utraditionel koncert.

- Det er første gang, vi laver sådan en fortælling kombineret med musik, men vi synes, det passer godt sammen med Kulturfest Hernings tema, som hedder »En opdagelsesrejse«. Vi glemmer tit det, som ligger i vores lokalområde, siger Pia Worm, der er formand for Kulturisten.

40-50 personer har taget imod invitationen fra Kulturisten og Christian Rahbæk til at lytte til den tidligere borgmesters fortælling - og lytte til musik. En af dem er Evald Johnsen, som er født og opvokset i Skarrild. Han bor nu i Sdr. Felding, men han kan huske, dengang den nuværende akvædukt blev bygget i 1949 som erstatning for den af træ og jord, der brød sammen.

- Som barn og ung konkurrerede vi om, hvem der kunne svømme gennem akvædukten mod strømmen. Slagterens datter var den eneste, der kunne uden at holde pause, siger Evald Johnsen, som er 84 år.

Vandingskanalen gav mulighed for at fornøje sig både sommer og vinter.

- Når vandet var lukket af om vinteren, frøs det vand, der lå på bunden, til is. Så kunne vi løbe på skøjter helt til Sdr. Felding. Det var en tur på 10 kilometer, siger Evald Johnsen med et smil.

Jammerfuldt...

Læs denne artikel

- og alle andre på Herning Folkeblad fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Adgang til debat

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til debat

Adgang til Forum Søndag

Adgang til underholdning

Adgang til fordele hos Læserklubben