Medie: FCM er tæt på nyt tocifret millionsalg

FC Midtjylland er ifølge BT blevet enig med Trabzonspor om prisen for den 19-årige kantspiller Aral Simsir. Nu mangler kun enighed om, hvordan betalingen skal deles op

13. januar 2022, 14.15

Aral Simsir driver bolden af sted med fin boldkontrol i efterårets Youth League-opgør mod Trabzonspor. Nu er den 19-årige kantspiller meget tæt på et skifte til netop Trabzonspor. Foto: Henrik Ole Jensen

FODBOLD Aral Simsir kan meget snart være fortid i FC Midtjylland.

Den teknisk dygtige kantspiller med de tyrkiske rødder er den seneste måneds tid blevet rygtet stadigt kraftigere til tyrkiske Trabzonspor.

Nu melder B.T., at FC Midtjylland og Trabzonspor er blevet enige om en pris, som mediet mener at vide ligger på 19 millioner kroner. Parterne mangler dog at blive enige om, hvor meget af beløbet der skal betales her og nu, og hvor meget der kan betales i rater på senere tidspunkter.

Tidligere har FCM angiveligt afslået bud på 7,5 millioner kroner og 11 millioner kroner fra Trabzonspor. Men den tyrkiske klub har vist sig vedholdende.

19-årige Aral Simsir har blot spillet seks kampe for FC Midtjyllands førstehold - alle via indskiftninger. Et enkelt mål er det også blevet til - det faldt i efterårets pokalkamp på udebane mod Kjellerup.

Kantspilleren har dog længe gjort flot opmærksom på sig selv i ungdomsfodbolden. Han har spillet 20 ungdomslandskampe for Danmark, og han var i sæsonerne 2018/19 og 2020/21 med til at vinde det danske U19-mesterskab med FC Midtjylland.

Også i UEFA Youth League har Aral Simsir vist højt niveau. I denne sæson har teknikeren scoret hele fem mål i fire kampe i ungdommens pendant til Champions League. Ét af de mål scorede han pudsigt nok imod netop Trabzonspor i november.

Det virker oplagt, at hans gode præstationer i de to kampe mod Trabzonspors U19-hold, der vandt det tyrkiske U19-mester i fjor, har bidraget til klubbens interesse.

Aral Simsir kom til FCM fra HB Køge i januar 2017 og blev i første omgang en del af U15-holdet. I sommeren 2017 rykkede han ind på akademiet i Ikast.

Nu tyder meget på, at turen går videre til byen Trabzon i det nordøstlige Tyrkiet ved Sortehavets kyst.

Aral Simsir fik sine første landskampe for Danmark i oktober 2017. Her er Folkebladets fotograf på pletten, da FCM-talentet og det danske U16-landshold spiller 1-1 mod Schweiz på Vildbjerg Stadion. Foto: Tom Laursen

Indlæser debat