Var fanget i iskoldt vand i timevis: 73-årig mand hjulpet op fra brønd ved Sunds

Brand & Redning MidtVest hjalp fredag eftermiddag en kold, våd og udmattet Sundsbo op fra en brønd på en adresse lidt uden for Sunds

12. februar 2021, 15.32

Foto: Flemming Hansen

SUNDS En 73-årig mand faldt fredag ned i en brønd ved sin bopæl i Sunds.

Manden var på grund af de seneste ugers frostvejr i gang med at reparere noget ved sin private brønd, da han faldt ned i det iskolde vand.

Klokken 14.15 blev Brand & Redning kaldt ud til stedet, da mandens hustru fandt ham nede i brønden, som han ikke kunne komme op fra.

- Uden at kende detaljerne så er han på en eller anden måde faldet ned i det hul, han har i et skur, fortæller indsatsleder Peter Kristensen, der var på stedet.

Det vides ikke præcist, hvor længe manden har befundet sig nede i brønden, men ifølge indsatslederen drejer det sig i hvert fald om flere timer.

- Han hang i sine arme og var meget kold og udmattet. Vi fik ham op med et godt gammeldags armgreb og fik ham afklædt, siger Peter Kristensen og fortsætter:

- Vi har nogle indpakningsmetoder, når man er meget afkølet, så vi fik ham pakket ind i nogle tæpper og sendt ham med ambulancen.

Indsatslederen kunne fredag eftermiddag ikke oplyse præcist, hvor slemt uheldet har været for manden, men da han forlod stedet med ambulancen, var han i live og vågen.

Brand & Redning MidtVest var på stedet cirka en times tid. Da de var på vej væk fra stedet, var naboer og venner i gang med at løse udfordringen med pumpen ved brønden, som den 73-årige mand var gået ud for at fikse, da han faldt i vandet.

- Vi er glade for at løse sådan en opgave. Det er jo det, vi er sat i verden for, siger indsatslederen.