Kristian Pihl Lorentzen (V): Hurtigere lastbiler øger trafiksikkerhed

Rådet for Sikker Trafik mener i modsætning til transport­ordføreren, at øgede hastighedsgrænser kan koste liv: Det vil med al sandsynlighed føre til flere og mere alvorlige ulykker på vejene

24. marts 2019, 11.58

Bare giv den gas! Kritikken fra Rigspolitiet, Cyklistforbundet og Rådet for Sikker Trafik preller af på Venstre-profilen Kristian Pihl Lorentzen, som er gået forrest i arbejdet for mere lempelige krav til danske lastbiler. Foto: Tom Laursen

Lovgivning I denne weekend er tusindvis af vognmænd samlet i Herning til Skandinaviens største transportmesse. Står det til regeringen og Dansk Folkeparti, skal de mange chauffører snart ud og køre endnu hurtigere end tidligere.

Hastighedsgrænsen for lastbiler bliver nemlig efter alt at dømme hævet fra de nuværende 70 kilometer i timen til 80 kilometer i timen på flere strækninger. Det politiske flertal forventer, at forslaget træder i kraft fra årsskiftet. Og det er noget, både transportminister Ole Birk Olesen (LA), som åbnede messen, og Venstres transportordfører midtjyske Kristian Pihl Lorentzen ser frem til.

- Min holdning er, at det er godt for trafiksikkerheden. Det er mærkeligt, at lastbiler kun må køre 70 kilometer i timen, fordi det får andre biler ud i farlige overhalinger på landevejene. Så det styrker trafiksikkerheden, fordi der kommer bedre fremdrift, siger Kristian Pihl Lorentzen til Herning Folkeblad.

Lytter til fornuften...