FCM-direktør: Sådan fik vi fat i Danmarks rigeste mand

FCM’s nye medejer, Anders Holch Povlsen, interesserer sig ikke for fodbold. Men FCM-direktør Claus Steinlein valgte alligevel at skrive et brev til milliardæren for nogle år siden

4. juni 2021, 15.49

Claus Steinlein (t.v.) og Anders Holch Povlsen. Foto: Tom Laursen

FODBOLD Dialogen mellem de tredobbelte danske mestre fra FC Midtjylland og Danmarks rigeste mand, Anders Holch Povlsen, begyndte allerede for tre-fire år siden.

Første kontakt, som FCM-direktør Claus Steinlein kan mindes, skete, da han tog et initiativ og inviterede Bestseller-ejeren til et uformelt møde og fodbold på MCH Arena.

- Jeg tog chancen og skrev et brev til Anders (Holch Povlsen, red.) for nogle år siden. Jeg vidste godt, at han ikke interesserede sig ret meget for fodbold. Men jeg skrev til ham, at vi er meget mere end fodbold. Vi er sindssygt mange mennesker, der knokler røven ud af bukserne for det her projekt til glæde for hele regionen, og om han ikke havde lyst til at mødes og lære os lidt bedre at kende.

- Han er venner med B.S. Christiansen (FCM’s mentaltræner og tidligere jægersoldat, red.), så han hjalp vist også lidt, og så kom han hertil, fortæller Claus Steinlein til den skrevne presse efter den officielle del af fredagens store pressemøde på MCH Arena.

Holch var med i Liverpool

Milliardæren blev langsomt mere og mere begejstret for FCM-projektet og har siden overværet flere kampe på MCH Arena, og han var med til udekampen mod Liverpool FC i Champions League i efteråret.

- Johnny Rune (den ene af FCM’s to stiftere, red.) fejrede sin 70 års fødselsdag på turen, og Anders oplevede Johnny og de værdier, han står for. Det er sådan flere ting, der har været med til at vise Anders, hvordan vi er som klub, og at vi ikke kun er fodbold. Vi er her for hele regionen, og vi har også projekter igennem FCM Samfund eksempelvis, beskriver FCM-direktøren.

Gennem sit holding-selskab Heartland har Anders Holch Povlsen købt 25 procent af FC Midtjylland for 125 millioner kroner. Det er sket via en kapitalforhøjelse, og det har taget tid.

- Vi er jo i Midtjylland vant til, at tingene går hurtigt, men der er meget papirarbejde, der skal klares, når man laver en kapitalforhøjelse. Det er ikke nok at vide, at man gerne vil giftes, man skal også vide, hvad der sker, hvis man en dag skal skilles, siger Claus Steinlein med et smil.

Interesse fra Kina og USA

FC Midtjylland oplever jævnligt købsinteresse fra forskellige sider, fortæller bestyrelsesformand Rasmus Ankersen, men klubben har længe været fast besluttet på, at det skulle være netop Anders Holch Povlsen og Heartland.

- Der er hele tiden løse forespørgsler fra konsortier fra Kina og USA, der spørger til værdiansættelser. Men det har vi aldrig beskæftiget os med, siger Rasmus Ankersen.

- Det skal være det rigtige, og vi kan egentlig ikke forestille os en bedre egnet partner end Anders. Derfor valgte vi at gå en anden vej og selv være aktivt opsøgende, forklarer bestyrelsesformanden.

Også Claus Steinlein understreger, at Anders Holch Povlsen og FCM deler mange fælles værdier.

- Det er det perfekte match. Anders er vokset op i en lille by i lokalområdet, og det er her i området, han har sin virksomhed. Lokalområdet er en stor del af vores identitet i FC Midtjylland, siger FCM-direktøren.

Vision 2025

FC Midtjylland præsenterede fredag eftermiddag sin »Vision 2025«

Tre målsætninger:

Top-50 i Europa: FC Midtjylland vil inden 2025 erobre en plads blandt de 50 bedste hold på UEFA’s femårs-rangliste. Aktuelt er FCM nummer 113. Det skal ske ved at løfte spillerbudget gradvist i de kommende år, men også ved at sikre bedre træningsforhold og forbedre talentudviklingen via idrætsfriskolen Guldminen og skolens nye forhold

10.000 tilskuere: FC Midtjylland vil med afsæt i en ny ekstraordinær, overdækket fanzone være mere attraktiv for tilskuere - både børnefamilier, unge og ældre

100 millioner kroner i kommercielle indtægter: MCH Arena bliver udbygget, så den får plads til langt flere spisende sponsorer i mere attraktive rammer. Det skal gøre det muligt at løfte klubbens kommercielle indtægter fra det nuværende niveau på omkring 55 millioner kroner til 100 millioner i 2025