En ny planlov til gavn for Midt- og Vestjylland

Udgivet:23. juni 2022, 12.15

Læsetid:2 minutter

Mogens Jensen. Foto: PR-foto

Af Mogens Jensen folketingsmedlem for Socialdemokratiet

NETVÆRK Planloven har enorm betydning for erhvervslivet, bosætningen og udviklingen i landdistrikter og byer. Den sætter nemlig rammerne for, at vi har et bæredygtigt samfund, der formår at skabe sammenhæng mellem samfundsudvikling, naturbeskyttelse og arealanvendelse. Derfor er jeg rigtig glad for, at et flertal hen over midten i Folketinget er blevet enige om en ny aftale om planloven. Det er en af den slags aftaler, der desværre ikke får så meget spalteplads, men det burde den. For det har stor betydning for os alle, også i Midt- og Vestjylland.

Med den nye planlov får kommunerne en række nye værktøjer til at kunne sikre grønne byer med et varieret boligtilbud. Det gælder eksempelvis, at kommunerne vil kunne øremærke parkeringspladser til el- og delebiler, og at naturområder i byerne bliver bedre sikret.

Den nye planlov gør det også muligt for kommunerne at reservere boliger til, at unge under uddannelse kan bo netop der. På samme måde vil attraktive områder, der i dag står ubeboede hen i længere perioder, kunne bruges til at huse unge under uddannelse og socialt udsatte midlertidigt, mens kommunen planlægger, hvad området skal bruges til på længere sigt. Det er jeg sikker på vil give mere tryghed om boligsituationen for rigtig mange unge, der bor, lever og læser i de lidt større byer.

En anden stor og vigtig del af den nye aftale om planloven handler om netværksdækningen på tværs af hele Danmark. Flere midt- og vestjyder vil med sikkerhed kunne nikke genkendende til, at der er for mange huller i internetdækningen, særligt når man kommer lidt længere væk fra de større byer. Vi ved alle, hvor vigtigt en stabil internetforbindelse er blevet i takt med digitaliseringen af vores samfund. Derfor er det meget positivt, at kommunerne får mere fleksibilitet og mindre bureaukrati til at sætte mobilmaster op i lige netop de områder, hvor der er i dag er ustabil dækning.

Fra min side skal der derfor lyde et stort tak til de andre partier i forligskredsen. Det er godt for Danmark, at vi er nået til enighed om en så vigtig aftale på tværs af Folketinget, for det har virkelig stor betydning for, hvordan fremtidens Danmark kommer til at se ud.

Indlæser debat