Husker du: Et efterår med FC Midtjylland i Champions League

I den seneste sæson var der fornemt besøg på MCH Arena, da FC Midtjylland havnede i gruppe med Liverpool, Atalanta og Ajax i Champions League. I aften fortsætter jagten mod et nyt CL-gruppespil - tror du, FCM slår Celtic?

28. juli 2021, 15.25

FC Midtjyllands Alexander Scholz (t.h.) og Paulinho i duel med Liverpools målmaskine Mohamed Salah. Foto: Flemming Hansen

HERNING Det er knald-eller-fald i aften, når FC Midtjylland skal forsøge at gøre kål på skotske Celtic og spille sig videre i Champions League-kvalifikationen.

Hvis FC Midtjylland vinder og går videre, venter endnu en svær modstander i enten tyrkiske Galatasaray eller hollandske PSV Eindhoven. Sidstnævnte vandt de to klubbers første opgør med hele 5-1 og må derfor anses for at være store favoritter til at gå videre.

Men hvad tror du? Klarer FC Midtjylland skærene i aften? Vær med i afstemningen herunder.

Tilbageblik på Champions League

Her på redaktionen benytter vi også lige lejligheden til at genopfriske minderne fra Champions Leauge-kampagnen i den seneste sæson, hvor FCM i efteråret dystede mod nogle af verdens største fodboldstjerner.

Desværre fyldte coronarestriktionerne meget, og det blev aldrig helt den fest på lægterne og uden for banen, som det ville have været under normale omstændigheder. Men inden for kridtstregerne var der flere hæderlige præstationer fra de midtjyske "ulve".

21. oktober, FCM-Atalanta 0-4

De første gæster på MCH Arena var fra Atalanta. Stjernerne fra den italienske storklub trænede op til kampen i Vildbjerg, hvor Vildbjerg Sports- og Kulturcenter lagde baner til.

Atalanta-spillerne ankommer til Vildbjerg Sports- og Kulturcenter. Foto: Privatfoto

0-4-nederlaget var nok et meget godt bevis på, at FC Midtjylland nu var trådt ind på den helt store fodboldscene og i gang med at bide skeer med nogle af Europas største klubber.

FC Midtjylland kunne ikke stille meget op mod Alejandro Gómez og de øvrige Atalanta-spillere, da de gæstede MCH Arena på en regnfuld aften i oktober sidste år. Foto: Tom Laursen

FCM-anfører Erik Sviatchenko i en hård duel med Atalanta-angriberen Duván Zapata. Foto: Tom Laursen

27. oktober, Liverpool-FCM 2-0

Dernæst ventede en udekamp på selveste Anfield mod de forsvarende engelske Premier League-mestre fra Liverpool. »Ulvene« slap derfra med et hæderligt 0-2-nederlag og var faktisk ikke langt fra at hive en 1-1’er med hjem. Anders Dreyers lækre chip-forsøg i slutminutterne havde fortjent en bedre skæbne ...

3. november, FCM-Ajax 1-2

MCH Arena skulle atter lægge græs til et Chamions League-opgør. Denne gang var det historiske Ajax Amsterdam, der kom på besøg i Herning. Efter en ærgerlig start og nede med 0-2 efter bare 13 minutter kom FCM på scoringstavlen ved Anders Dreyer. Det var desværre ikke nok til point.

FCM's Anders Dreyer forsøger at komme til en afslutning. Foto: Tom Laursen

Til gengæld var der stjernestøv over Hernings gågade. De to målmands-legender Peter Schmeichel og Edwin van der Sar tog dette billede og lagde det op på Twitter, og så gik det ellers SoMe-verden rundt. Peter Schmeichel skulle dække Ajax-kampen som fodboldekspert på CBS Sport.

To af tidernes bedste målmænd. Sammen. På gågaden i Herning. Foto: Twitter

Den tidligere landsholds- og Manchester United-målmand Peter Schmeichel udnyttede også muligheden for at få sig s, mens han var i byen. Foto: Privatfoto

25. november, Ajax-FCM 3-1

I det omvendte opgør i Amsterdam var det en skidt start på anden halvleg, der blev dyr for FCM. Ajax scorede tre kasser på godt 20 minutter, inden Awer Mabil reducerede på et straffespark med 10 minutter tilbage af opgøret.

1. december, Atalanta-FCM 1-1

I Italien på udebane mod Atalanta kom så det første FCM-point på Champions League-kontoen, da midtjyderne i en gedigen overraskelse og med vild fight fik kæmpet sig til et uafgjort resultat. Alexander Scholz stod for FCM-scoringen.

9. december, FCM-Liverpool 1-1

Og så ventede det vel nok største opgør på MCH Arena. Giganterne fra Liverpool. Ingen af holdene havde det store at spille for, men hvis ikke man kan sætte sig op til en kamp mod Liverpool, er der vist noget galt.

Pione Sisto på bolden. Foto: Flemming Hansen
under deres ophold i det midtjyske. Foto: Brian Holst

Allerede i kampens første minut bragte Mohamed Salah Liverpool i front, men det fik Alexander Scholz rettet op på, da han scorede på straffespark efter en times spil. Dermed kunne midtjyderne smække endnu et point på Champions League-kontoen og sætte punktum for klubbens første Chamions League-gruppespil.

Sådan endte FCM's CL-gruppe

Liverpool: 13 point

Atalanta: 11 point

Ajax: 7 point

FCM: 2 point

Indlæser debat...