Tilbageblik: Store kvindelige aftryk på sundhed og kultur i Herning

8. marts står i kvindernes tegn. I Herning har kvinderne sat store aftryk på både kulturen og sundheden

7. marts 2021, 14.51

Da Herning Kommune første gang uddelte sin kulturpris gik den til en mand (kunstneren Knud Laursen), anden gang var modtageren Team Teatret, og tredje gang var modtageren Pia Dahl, som her i 1993 fik prisen af borgmester Hilmar Sølund. I motiveringen kom borgmesteren ind på de mange initiativer, som Pia Dahl havde taget for at gøre Herning til en mere aktiv musikalsk by. I regi af musikskolen nævnte han baby-bongo og firmaorkestre, at Pia Dahl havde en finger med, da Herning Garden blev etableret, ligesom hun var involveret i Herning Kongrescenters egenopsætninger af kendte musicals. Foto: Ole Lauritsen

På mandag er det 8. marts og dermed den internationalt anerkendte dag for kvinderne. Nogle kalder det en kvindedag, andre en kampdag.

Det første kapitel blev skrevet i Folkets Hus i København i 1910, men det var først i 1920, at 8. marts blev den faste dato for markeringen.

Hjemmesiden alt.dk har benyttet anledningen til at se på kvindernes historie på Wikipedia, og er her nået frem til, at 83 procent af alle artikler er om mænd. Ubalancen har ført til, at alt.dk sammen med Wikipedia nu iværksætter en kampagne for at få fortalt kvinders historie. Kampagnen kører også under hashtagget #flerekvinderpåwiki.

Markant kulturleder...

Læs denne artikel

- og alle andre på Herning Folkeblad fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos Læserklubben