Penge til asfalt eller varme hænder

6. maj 2021, 11.53

Jens Kr. Mølby Nielsen. Foto: Privatfoto

OMSORG De forskellige udvalg under Herning Byråd havde i 2020 et overskud på i alt cirka 30 millioner kroner. Flot! Eller rettere sagt: Så er der en masse service, støtte og omsorg, som ikke er blevet øvet overfor de svageste borgere i kommunen på grund af corona.

Nu har byrådet så besluttet, at de fleste penge skal føres tilbage i kommunekassen og bruges til veje, brandsikring, talentskoler og så videre. Det ærgrer vi os over i KD!

Som regel er det et problem at få penge nok til de varme hænder i ældresektoren, børn/familie, handicap og socialområdet. Når der nu endelig var visiteret penge over i disse meget trængende områder, mener vi, at de allerfleste skulle være blevet der til gavn for skoler, børneinstitutioner, plejehjem, plejefamilier og så videre.

Begrænsningen hedder budgetloftet. Et styringsinstrument, hvormed regeringen siden 2014 har brugt til at holde regioner og kommuner i et jerngreb. Dette betyder endvidere, at byrådet ikke frit kan disponere over skattekronerne.

Endelig er KD tilbage i Folketinget og vil her kæmpe for at sætte regioner og kommuner fri.

KD har, i vores 2030-plan, fokus på budgetloven. Vi vil afskaffe serviceloftet og skattestoppet kommunalt. Vi vil give regionerne skatteudskrivningsret og kompensere det på bundskatten. Beslutningerne skal træffes tættes muligt på borgerne. Det er de lokale byrødder, der bedst ved, hvor økonomien halter, og hvad der er mest fornuftigt at gøre. Dette kom enormt tydelig frem under »corona-sogne-nedlukningen« i Hedager og Fredens Sogne. Havde bystyret med Lars Krarups snusfornuft og ansvarlighed måttet handle, havde det set mere fornuftig ud!

KD ønsker lokalt at prioritere de svageste frem for prestigebyggerier og supertalenter.

Læs også
Herning Kommune kom godt ud af underligt coronaår: Byrødder glæder sig over »sund og robust« økonomi
+Abonnement

Indlæser debat...