Blue Fox udnyttede uventet chance: Tog sen sejr i Frederikshavn

Markus Jensen blev matchvinder, da Blue Fox fredag aften vandt 3-2 i det nordjyske

20. november 2020, 21.43

Markus Jensen blev dobbelt målscorer i tredje periode, da Blue Fox vandt 3-2 i Frederikshavn. Foto: Flemming Hansen

ISHOCKEY Med blot et døgns varsel var Herning Blue Fox fredag aften i ilden i Metal Ligaen på udebane mod Frederikshavn.

For et par uger siden blev kampen aflyst, da borgerne i syv nordjyske byer fik besked om, at de skulle blive i egen kommune. Men torsdag blev det forbehold ophævet, og dermed kom kampen igen i kalenderen.

Læs også
Restriktioner ophævet: Blue Fox møder pludselig Frederikshavn i morgen

Trods en kamppause siden 1. november skulle hjemmeholdet blot bruge fem minutter på at bringe sig foran. Jesper Jensen blev noteret for målet.

Den svenske back Peter Hansson udlignede efter 13 minutter til 1-1.

Blot 32 sekunder inde i anden periode gjorde NHL-spilleren Joachim Blichfeld det til 2-1. Absolut ikke den start på perioden, som gæsterne havde brug for. Men de kæmpede sig dog tilbage, og seks minutter inde i sidste periode udlignede Markus Jensen til 2-2.

Førstekæden lynede

Med fire minutter tilbage af kampen tog »blårævene« for første gang føringen. Igen blev den lokale angriber Markus Jensen sidste mand på pucken med assister til Brodie Dupont og Mathias Bau Hansen.

Dermed var der assist til Brodie Dupont på alle tre scoringer og alt i alt en mere end godkendt aften for førstekæden.

I kampens sidste 50 sekunder tog Frederikshavn keeper Mathias Seldrup af isen for at satse på en udligning. Det fik de dog ikke noget ud af, og dermed kunne Herning-lejren juble over tre gode point til tabellen.

Blue Fox spiller igen allerede søndag eftermiddag. Det er på egen is i Kvik Hockey Arena, hvor Rungsted kommer på besøg. Det var de også i tirsdags, hvor de kunne tage hjem med en sejr på 5-1, så der er noget at hævne for Blue Fox.

Læs også
Final4-håbet forsvandt: Blue Fox tabte stort på hjemmebane

I aftenens øvrige kampe i Metal Ligaen vandt Rungsted hjemme 4-3 over Rødovre, mens SønderjyskE vandt 4-2 over ellers formstærke Esbjerg.

Kampen mellem Aalborg og Herlev blev udsat, da københavnerne ikke kunne nå frem til kampen i tide fordi, Storebæltsbroen var spærret efter et uheld.