Fokuserer vi på hele mennesker i hele kommunen?

Udgivet:13. oktober 2021, 10.35

Læsetid:2 minutter

Jeanette Kæseler Hoffmann. Foto: PR-foto

Af Jeanette Kæseler Hoffmann. Ågårdsvej 58 Vildbjerg, byrådskandidat for Socialdemokratiet

VELFÆRD Er velfærden i Herning Kommune intakt…eller har vi måske rod i prioriteringerne?

Det er to spørgsmål, jeg stiller mig selv, oven på en begivenhedsrig weekend med både besøg i en af vores mindre byer og snakke med besøgende på årets Oktober-messe i Vildbjerg.

Der var det ældre ægtepar, hvor manden blandt andet får hjælp til at få sine støttestrømper på daglig.

Konen er ved at være udfordret på at få egne støttestrømper på, og har derfor spurgt en af de mange hjælpere, der kommer i deres fælles hjem, om de måske også kan hjælpe hende. Svaret er, at det skal ansøges separat, og så kan der komme en anden hjælper til kvinden i huset.

Der er familien til to børn med handicaps, som fortæller om at de føler sig som andenrangsborgere i Herning Kommune. De føler ikke, at hverken de som familie, eller deres børn med handicap, bliver særlig højt prioriteret i byrådets forhandlinger, eller fundet værdige til opmærksomhed i kommunens debatter. Der er de små byer i udkanten af kommunen, hvor indbyggerne fortæller om manglende vedligehold af byernes stisystemer, hvilket besværliggør, at dårligt gående og folk med barnevogn kan komme sikkert rundt. Og det til trods for, at kommunen i de lidt større nærliggende byer, har gode aftaler.

Der er småbørnsfamilien, der fortæller om udfordringen med at få økonomien til at hænge sammen, hvis de ønsker at hjemmepasse deres børn i børnenes første leveår. Hvis de kigger mod vores nabo-kommune, så ville økonomien være en anden. Som Socialdemokrat, og repræsentant til det kommende kommunalvalg, så tænker jeg, der er nok at kigge på. Jeg er klar over, at økonomien skal følge med, men er overbevist om, at der er steder, hvor vi godt kan både forbedre vores service og tænke økonomisk. Eksemplet med støttestrømper til ægteparret er jo et oplagt sted at starte og være opmærksom på at sende én samlet hjælp, fremfor to individuelle hjælpere. Min mening er, at der må være rod i prioriteringerne.

En stemme på mig er en stemme på fortsat at få stillet de undrende spørgsmål til, om vores prioriteringer fokuser på hele mennesker i hele kommunen.

Mere interessant læsning

Mere fra temaet

Se flere

Mest læste

Debat

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Seneste nyt

Se flere