Efter sejr i Bulgarien: Dem kan FCM møde i næste runde

På mandag bliver der trukket lod til tredje kvalifikationsrunde i Champions League, og FCM er i bowlen

27. august 2020, 07.27

FC Midtjylland vandt onsdag aften 1-0 ude over Ludogorets fra Bulgarien og er dermed klar til tredje kvalifikationsrunde i Champions League. Foto: Alex Nicodim/Ritzau Scanpix

FODBOLD Når der mandag trækkes lod til tredje kvalifikationsrunde i Champions League, bliver FC Midtjyllands modstander et af følgende fem hold:

- Dinamo Zagreb (Kroatien).

- Young Boys (Schweiz).

- Røde Stjerne (Serbien).

- FK Qarabag (Aserbajdsjan).

- Maccabi Tel-Aviv (Israel).

Ved lodtrækningen vil det også blive afgjort, om FC Midtjylland spiller kampen i Herning eller på udebane. Kampen i tredje kvalifikationsrunde bliver spillet enten 15. eller 16. september.

FCM er useedet, mens de fem nævnte hold er seedede.

Young Boys Bern har FCM mødt før i europæisk sammenhæng. Det var i kvalifikationen til Europa League i august 2012. Schweizerne vandt 3-0 på MCH Arena, men i returmødet formåede FCM alligevel at skabe en smule spænding. Sylvester Igboun bragte FCM på 1-0, og i næstsidste minut scorede Kristian Bach Bak til 2-0, men tættere kom midtjyderne ikke.

Alle de øvrige hold vil være et nyt bekendskab for FCM i de europæiske turneringer. Dog vandt FCM’s U19-hold i marts over Røde Stjerne fra Beograd i UEFA Youth League.

FCM skal vinde både tredje og fjerde kvalifikationsrunde - den såkaldte playoffrunde - for at nå frem til gruppespillet i Champions League.

Hvis FCM taber i tredje runde, kommer holdet over i playoffrunden i Europa League-kvalifikationen. Taber »ulvene« i fjerde runde af Champions League-kvalifikationen, får FCM en plads i Europa League-gruppespillet. /ritzau/ og Just

Læs mere:
Triumf i Bulgarien: FCM spiller sig videre i Europa
Læs også:
Sportschef om FCM’s seneste Svendestykke: Glæde og forløsning
+Abonnement
Læs også:
Fra Júnior til stor matchvinder: Et mål til millioner
+Abonnement