Hessel i overhalingsbanen: Overskud på 400 millioner kroner

Bilkoncernen Ejner Hessel A/S i Brande har netop offentliggjort et markant rekordregnskab

Udgivet:11. maj 2022, 12.00

Læsetid:2 minutter

Benjamin Mahr glæder sig som administrerende direktør i Ejner Hessel A/S over den store fremgang i overskuddet. Foto: Henrik Ole Jensen

Brian Kjær Andersen
Erhvervsredaktør| bri@herningfolkeblad.dk

REGNSKAB Den generelle fortælling om bilbranchen lige nu handler mest om problemerne med overhovedet at fremskaffe nye biler til kunderne.

I det lys er det netop offentliggjorte regnskab fra bilkoncernen Ejner Hessel A/S med hovedsæde i Brande endnu mere imponerende. Ejner Hessel A/S kom ud af regnskabsåret 2021 med en omsætning på 6,8 milliarder kroner og et overskud på 408 millioner kroner før skat. Resultatet er tæt på en fordobling af 2020-overskuddet på 206,4 millioner kroner.

I en pressemeddelelse forklarer selskabets administrerende direktør Benjamin Mahr, at det blandt andet skyldes, at Ejner Hessel har formået at omstille sig til et øget salg af brugte biler.

- Det er isoleret set et rigtig flot resultat for vores virksomhed. De mange dygtige medarbejdere yder hver eneste dag en helhjertet indsats, og dem er vi stolte af. Vi har også i 2021 oplevet en vækst i salget af brugte biler, og denne vækst skyldes blandt andet de leveringsudfordringer, som hele branchen oplever på nye biler. Det stiller krav til vores medarbejdere, når der skal tænkes alternativt, informeres løbende og samtidig ydes den kundeservice, som vi er kendt for. Leveringsudfordringer er en situation, vi har stor opmærksomhed på, fortæller Benjamin Mahr.

Har skabt 150 nye job

Bilkoncernen har sin forretning fordelt på 27 afdelinger rundt i landet. Fremgangen afspejler sig også i antallet af arbejdspladser, og henover det seneste år er der skabt 150 nye job. Aktuelt beskæftiger Ejner Hessel 1287 fuldtidsansatte medarbejdere.

Samtidig er der stor fokus på lærlinge, og Ejner Hessel har besluttet at øge antallet af lærlinge fra 50 til 200 på tværs af bilmærkerne Mercedes, Ford, Renault og Dacia.

- Det glæder mig, at vi helt i tråd med vores DNA har et så stort fokus på at uddanne den næste generation til bilbranchen. Det, synes jeg, viser, at Ejner Hessel A/S tager ansvar, men også at vi gerne vil uddanne til vores egen rekruttering i fremtiden, siger Benjamin Mahr.

Læs også
<span>Ejner Hessel skal på lærlinge-jagt:</span> Det er nemmere at få unge ind end at stjæle konkurrentens mekaniker <span>Ejner Hessel skal på lærlinge-jagt:</span> Det er nemmere at få unge ind end at stjæle konkurrentens mekaniker
Læs også:
Ejner Hessel skal på lærlinge-jagt: Det er nemmere at få unge ind end at stjæle konkurrentens mekaniker

Nyt forretningsben

2021 blev også året, hvor Ejner Hessel A/S blev valgt som importør af Mercedes-Benz Trucks. Det åbner muligheder for at udvikle forretningen yderligere i familievirksomheden.

- Truck-importen er et nyt spændende kapitel, som vi glæder os til at tage hul på, så snart det er godkendt hos konkurrencemyndighederne. Det er en rolle, der ligger hjertet nær i Ejner Hessel, og på den måde er det lige dele hjerteblod og sund fornuft, at vi tager opgaven og ansvaret på os. Branchen er generelt under store forandringer i disse år, og truck-importen er blot én blandt mange muligheder, som i disse år byder sig for vores virksomhed. Det bliver en spændende periode, vi som virksomhed bevæger os ind i, og jeg glæder mig over, hvordan vi er rustet til denne fremtid - både økonomisk og fagligt, fortæller Benjamin Mahr.

Ejner Hessel A/S har i 2021, udover truck-importen, foretaget yderligere investeringer, der beløber sig til mere end 200 millioner kroner i strategiske lokationer, ombygninger af værksteder og forretninger, samt investeringer i it.

Læs også
<span>Bjarne Hessel om stor aftale:</span> Det er med til at sikre vores fremtid <span>Bjarne Hessel om stor aftale:</span> Det er med til at sikre vores fremtid
Læs også:
Bjarne Hessel om stor aftale: Det er med til at sikre vores fremtid

Indlæser debat