Corona rammer Skjern Å Lystfiskerfestival

- Det er brandærgerligt, at vi må aflyse, siger arrangør

30. marts 2020, 13.14

Lystfiskerfestivalen i Skarrild holdes hvert andet år og skulle være foregået i weekenden 6.-7. juni. I år havde man forventet omkring 1000 gæster. Men arrangørerne har set sig nødsaget til at aflyse grundet corona-situationen. foto: Flemming Hansen

SKARRILD Bestyrelsen for Lystfiskerforeningen af 1926 og folkene bag Skjern Å Lystfiskerfestival har som konsekvens af corona-krisen taget en tung, svær og trist beslutning: Skjern Å Lystfiskerfestival 2020 aflyses.

Ingen ved med sikkerhed, hvordan corona-situationen ser ud først i juni, hvor festivalen skulle have fundet sted.

- Men som prognoserne tegner, har vi valgt at standse planlægningen af festivalen, mens tid er. Skulle krisen til den tid være er overstået, er det godt - men vi vil ikke risikere at sprede smitte og død, heller ikke i krisens efterdønninger, siger Nils Svalebøg, bestyrelsesmedlem i Lystfiskerforeningen af 1926.

- Det er brandærgreligt, da vi og aktørerne havde glædet os helt vildt. Mange kræfter var lagt i planlægning af et spændende program og afvikling af festivalen, ligesom vi glædede os over et positivt og konstruktivt samarbejde mellem festivalen, Skarrild Borgerforening og Stakroge Idræts- og Borgerforening, understreger han.

Nye arrangementer

Men situationens alvor taget i betragtning har man valgt at tage ansvar og udvise rettidig omhu.

- Lystfiskeri er en dejlig og hyggelig sport med mange aspekter - blandt andet socialt samvær og hygge. Det er netop noget, vi i denne svære tid må undvære - fordi livet for alle selvfølgelig er det vigtigste og må komme før alt i denne verden. Det er det, vi skal stå sammen om nu. Når corona-krisen er overstået, kommer verden i gear igen. Og vi tør godt love, at vi til den tid igen vil stable spændende arrangementer på benene, så vi kan samles om vores dejlige sport, fastslår Nils Svalebøg, der opfordrer til, at man i mellemtiden kan tage ud at fiske:

- Men gør det med fornuft og omtanke, for din egen og dine medmennesker skyld. Det nytter ikke noget at holde afstand ved fiskevandet, hvis man kører fire i samme bil derud, formaner han.