Bedre og mere sikkert cykelstinet

24. juni 2020, 13.53

Der er gang i renoveringen af kommunens cykelstier, skriver Joan Hansen. Foto: Tom Laursen

CYKELSTIER I Herning Kommune har vi 369 kilometer cykelstier/cykelbaner, og vi udvider cykelstinettet i kommunen hele tiden. Nye stier vil være med til at skabe trygge cykelruter til arbejde, skole og fritid.

I 2019 fik vi opgraderet godt 22 kilometer cykelsti/baner med henholdsvis ny belægning og/eller belysning. Udover dette er der sammenlagt lavet cirka 1,2 kilometer nye cykelstier langs Mørupvej fra genbrugspladsen og mod syd/vest, hvor den nye strækning starter, som laves her i 2020 i forbindelse med, at man forlænger Mørupvej til Dronningens Boulevard. Den nye cykelsti bliver lavet på begge sider og med belysning.

I 2019 fik vi også lavet en én kilometer 2 minus 1 vej som blev lavet i Stakroge, og resten af strækningen på Borgergade er netop blevet mærket op.

Ud over det vil følgende cykelstier blive renoveret med nye asfaltbelægninger: Det drejer sig om stier langs Ringkøbingvej mellem Snejbjerg og Herning, Bjergstien i Snejbjerg, sti langs Trehøjevej, Nordre Kirkegårdstien i Herning, stier langs Silkeborgvej mellem Hammerum og Birk samt sti langs Lergravsvej Aulum.

Endvidere så vil der komme lys på Gjellerup-Lundstien, på stier ved Ålholmvej og Tranekærvej i Tjørring samt sti langs H. P. Hansensvej i Herning.

I Sunds vil der blive anlagt en ny cykelsti mellem klubhuset og Skalmejevej.

Det er vigtigt, at vi vedligeholder vore cykelstier, og det gælder både med belægninger, men også med lys på de stier, hvor der endnu ikke er lys.

Der er ingen tvivl om, at med det øges fremkommelighed, komfort og tilgængelighed på cykelstierne. Samtidig giver det at cykle velvære, bedre energi, og så er det jo også en måde at få sin daglige motion på, for man bevæger sig samtidig med, at man transporterer sig selv.

Så her i 2020 har vi også fokus på at de mange cykelstiprojekter fortsætter til glæde og gavn for borgerne i Herning Kommune.