2016 blev et jubelår for Herning-virksomheder

Herning-virksomhederne øgede både overskud og omsætning mærkbart sidste år, viser BDO's gennemgang af 2016-regnskaberne

Udgivet:23. juni 2017, 17.03

Læsetid:3 minutter

Herning-virksomhedernes gennemsnitlige vækst i omsætning på 7,8 procent ligger et pænt stykke over landsgennemsnittet. Foto: Colourbox

Fremgang Virksomhederne i Herning Kommune er i topform.

Sådan lyder den positive konklusion i en helt aktuel analyse, som revisions-virksomheden BDO har lavet på baggrund af 2016-regnskaberne for små og mellemstore virksomheder.

SMV Barometret, som det hedder, viser en meget klar og positiv tendens i udviklingen på nøgletallene fra 2015 til 2016 både på landsplan og i Herning Kommune.

- Analysen viser, at de mindre og mellemstore virksomheder i Danmark gør det godt. Den positive konklusion er, at såvel omsætning som overskud og soliditetsgrad er steget særdeles pænt gennem 2016. At de små og mellemstore virksomheder så har gjort det helt ekstraordinært godt her i Herning, glæder vi os over, siger Steen Pedersen, der er senior partner og statsautoriseret revisor hos BDO Herning, i en pressemeddelelse.

Tal fra 20.000 regnskaber

SMV Barometret bygger på omfattende data hentet blandt BDO's kunder. De kvantitative data stammer fra 20.000 regnskaber samt mere end 2000 spørgeskemabesvarelser fra små og mellemstore virksomheder i dansk erhvervsliv.

Den gennemsnitlige stigning i omsætningen for virksomhederne i Herning ligger på 7,8 procent, og overskuddet steg gennemsnitligt med 5,2 procent.

- At over 50 procent samtidig forventer en yderligere omsætningsstigning i 2018, samt at 35,5 procent forventer at ansætte flere medarbejdere i 2017, gør fremtidsudsigterne positive for hele området, supplerer Steen Pedersen.

Til sammenligning blev omsætningen hos de små og mellemstore virksomheder i Danmark gennemsnitligt hævet med 5,5 procent, og overskuddet steg med 8,5 procent. BDO konstaterer med tilfredshed, at virksomhederne i hele landet i år er lykkes med at vokse både på omsætningen og bundlinjen.

Alligevel kan der konstateres forskelle på landsdelene. Hovedstadens små og mellemstore virksomheder gør det igen bedst, da deres omsætning steg med 9,6 procent. Nordjylland oplevede landsdelenes mindste stigning, her voksede omsætningen med 4,1 procent, Region Syddanmark, eksklusiv Fyn, præsterede en omsætningsvækst på 4,7 procent. Endelig steg virksomhedernes omsætning i Region Midtjylland med 5,5 procent, og på Fyn lå omsætningsstigningen på 6,1 procent.

Efterlyser mindre bureaukrati

Sammenlignes analysens resultater for de tre største byer uden for hovedstaden, ligger Aalborg igen på tredjepladsen efter Aarhus og højdespringeren Odense, der har formået at tage guldet hjem i år. Aalborg oplevede således en gennemsnitlig omsætningsfremgang på 4,6 procent, og overskuddet steg med 4,1 procent. Aarhus, der efter to år som vinder nu placerer sig på andenpladsen, havde en omsætningsstigning på 5,2 procent, og overskuddet vækstede med 15,2 procent. Guldvinderen Odense præsterede en omsætningsstigning på gennemsnitligt 10,7 procent, og væksten i overskuddet lå på 14,1 procent.

BDO har i analysen spurgt til, hvad virksomhederne efterlyser for at opnå et bedre erhvervsklima. Her angiver 58,9 procent af de adspurgte erhvervsledere lempeligere administrative krav som den vigtigste faktor for at skabe et bedre erhvervsklima.

- Det er tydeligt, at virksomhederne har et stort ønske om, at politikerne skaber mindre bureaukrati for de selvstændige. Naturligvis er ønsket også lavere selskabs- og personskat, men det at få gjort love og regler mere gennemskuelige og smidigere, det må der kunne skabes politisk flertal for, siger Steen Pedersen.