Stort JA til varm luft

Udgivet:07. juni 2022, 11.04

Læsetid:2 minutter

Erling Askjær Jørgensen. Foto: Flemming Hansen

Af Erling Askjær Jørgensen. Klintholmvej 13 Tjørring

VALG Nu udtaler Mogens Jensen i Folkebladet 2. juni, at det store JA er et signal til Putin om, at vi i EU står sammen.

Helt sikkert er det ikke noget, som Putin overhovedet observerer, at der har været en afstemning i Danmark om et forbehold, og hvis han har observeret det, så er denne bindegale despot absolut bimlende ligeglad med, hvad danske vælgere mener. Mogens Jensens udtalelser minder mig lidt om musen, der fulgtes med en elefant over en bro. Nej, hvor vi gungrer, sagde musen.

I hele EU er der tæt ved 448 millioner indbyggere. I Danmark er vi under seks millioner indbyggere. Hvem bilder sig dog ind, at vi sølle mindre en seks millioner indbyggere gør nogen som helst forskel i forhold til 448 millioner indbyggere i hele EU. Sådan rent vedrørende militær muskelkraft.

EU-Parlamentet har i alt 705 medlemmer. Heraf er 14 danske. Uha da hvor disse 14 danske EU-parlamentarikere kan gungre i forhold til de øvrige 691.

Og hvis vi så skal virkeligt markere os, så skal vi bruge mange flere penge på vort danske forsvar, som pt. er totalt og grueligt nedslidt. Både hvad angår alle typer militært materiel og antal soldater. Hvad koster krigsskibe? Og hvad koster militærfly? Og hvor meget nyt kan vi få for to procent af vor BNP?

Hvor skal de mange penge til et forbedret forsvar komme fra? Er det vi ældre, der skal udpines mere? Ældreområdet er i forvejen udsultet ikke mindst her i Herning Kommune.

EU har tre nye militær-operationer i Afrika under planlægning. Er det i Afrika vore skattekroner skal brændes af? Og vort militær skal forsvare Færøerne og det mægtige Grønland. Vort militær har ikke tilnærmelsesvis kapacitet og økonomi til at klare alt det, de praler med i JA-sigernes varmluftkanon. Grønlænderne og færingerne bidrager ikke selv i større omfang med unge mennesker til at være soldater i det danske forsvar.

For cirka 1000 år siden hærgede danske vikinger i England, dræbte og voldtog. Har vi stadig nogle gener fra den gang? I min barndom blev der ofte samlet penge ind til, at danske missionærer kunne gøre Afrikas befolkning kristne. Hjalp dette det mindste? I hvert fald forsøger den muslimske verden at fortrænge vore kristne værdier i Vesten. Skulle vi måske bruge flere penge på at bekæmpe dette?

JA-partiernes pral ovenpå det store JA ligner for mig at se en gang varm luft.

Lad EU være en organisation for sikring af fornuftig samhandel. Og lad så vore sikkerhed hvile i et stærkt NATO. Absolut NEJ til den ønskede EU-hær.

Mere interessant læsning

Relaterede artikler

Se flere

Mest læste

Debat

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Seneste nyt

Se flere