Drama i Aalborg: Blue Fox satte føring over styr, men vandt alligevel efter straffeslag

Markus Jensen afgjorde en forrygende ishockeykamp foran 3628 tilskuere.

22. oktober 2021, 22.39

Emil Kruse og Daniel K. Nielsen var to af hovedpersonerne i en dramatisk kamp i Aalborg. Foto: Henrik Ole Jensen

ISHOCKEY Herning Blue Fox var fredag aften på besøg i Gigantium til en ægte topkamp mod Aalborg Pirates. Før kampen lå de to mandskaber helt lige med 26 point - to færre end topholdet Frederikshavn, der dog havde spillet en kamp mere før i dag.

Med en Herning-sejr på 3-2 er Blue Fox tilbage på en delt førsteplads og er reelt også sikre på en plads i Final4-stævnet.

Det blev en ægte top- og fredagskamp med masser af liv på tilskuerpladserne med hele 3628 tilskuere og højdramatik på isen. Blue Fox tog føringen ved Miska Humaloja, der også scorede onsdag mod Rødovre. Denne gang kom målet i en situation med en afventende udvisning til Aalborg. Blue Fox tog keeper Emil Kruse ud og spillede meget, meget koncentreret i flere minutter. Markus Jensen udfordrede, og kort efter havnede pucken hos Humaloja, der bankede pucken i nettet bag George Sørensen. Syv minutter spillet.

Herefter kom Aalborg for alvor i gang og fik sat et tungt pres ind. Der var chancer til flere mål, men »rævene« red stormen af.

Tilmed kom de også på 2-0, da kaptajn Daniel K. Nielsen scorede i et powerplay. Overtallet var næsten ved at gå i stå, da kaptajnen tog chancen med et lumsk skud, der totalt overraskede George Sørensen.

Fem mod tre uden mål

Anden periode blev en rodet affære med et hav af udvisninger til begge hold. Blandt andet fik Blue Fox chancen for at spille fem mod tre i to minutter, men fik ikke noget ud af det. Tværtimod pådrog holdet sig selv en udvisning, mens de var to i overtal.

Herefter fulgte en række undertal, som blev klaret i fin stil.

»Rævene« begyndte også sidste periode i undertal, og den periode kom til at ligne anden periode med stadig mange udvisninger.

Begge hold var gode i undertal, men til gengæld blev der ikke produceret meget af holdene, når de var i overtal.

Som perioden skred frem, kunne Blue Fox naturligvis være mere og mere tilfreds med resultatet, og der blev spillet fornuftig hockey med fokus på sikkerhed frem for at jagte målet til 3-0.

Aalborg kom tilbage

Men den plan blev ødelagt, da Aalborg med små seks minutter tilbage fik reduceret. Stærkt spillende Emil Kruse i mål havde endnu en redning, men gav i situationen en sjælden retur fra sig. Den var Nikolaj Carstensen hurtigt over og fik scoret.

Træner Pekka Tirkkonen gik over til kun at spille med to angrebskæder, men det hjalp ikke meget. Den mangeårige Herning-spiller Patrick Bjorkstrand fik nemlig udlignet til 2-2, da Herning-defensiven blev spillet helt tynd.

Herfra blev der ikke scoret mere, og kampen skulle dermed afgøres i overtid.

Her markerede Emil Kruse sig med en stor redning på Martin Højbjerg, og i det efterfølgende fik Mathias Bau chancen for Herning, men brændte også.

I de sidste sekunder fik Jarkko Malinen chancen på en friløber, men valgte at spille i stedet for at afslutte.

Jensen blev helten

Så var der dømt straffeslag. Her blev Markus Jensen helten for Herning, da han var eneste spiller til at score. Dermed to gode point til Blue Fox på en aften, hvor det hele var ved at blive sat over styr. Alt i alt en medrivende kamp i vildt tempo.

Næste kamp for Blue Fox er på onsdag hjemme mod Esbjerg.

Indlæser debat