112

Dødstrusler mod sig selv og andre, slåskamp i hovedgaden, ulovlig våbenbesiddelse og gevaldige tømmermænd: Beruset hjemløs gav travlhed hos politiet

19. februar 2021, 09.17

Foto: Martin Ballund

BRANDE Tre opkald til politiet torsdag involverede en 36-årig hjemløs mand fra Ansager, der var på besøg i Brande.

Første udkald var til Storegade klokken 13.44, hvor den 36-årige var kommet op at slås med en 28-årig mand fra Ulfborg. Begge mænd er sælgere af avisen Hus Forbi, og i følge politiets oplysninger var de to mænd kommet i klammeri om en taske. En mere uddybende forklaring optræder ikke på politiets døgnrapport.

Politiet besøgte Danhostel, hvor de to hjemløse havde midlertidig ophold. Her erfarede ordensmagten, at den 36-årige tidligere på dagen havde truet med en køkkenkniv, samt taget kniven med sig fra vandrerhjemmet.

Derfor blev den 36-årige sigtet efter en paragraf om trusler, samt sigtet for overtrædelse af våbenloven. Både den 22-årige og den 36-årige blev desuden sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen i forbindelse med slåskampen i Storegade.

Klokken 16.12 var der igen bud efter politiet.

- Vi modtog en anmeldelse om, at den 36-årige truede med at begå selvmord. Han var så fuld, at han ikke kunne stå på benene. Vi fik ham talt til ro og overdrog ham til nogle andres varetægt, fortæller sekretariatsleder Bent Smedegaard fra Herning Politi.

Politiet blev kaldt til Brande igen klokken 22.01, hvor den 36-årige selv anmeldte, at han havde smerter i hovedet. Umiddelbart kunne betjentene dog konkludere, at det nok skyldes gevaldige tømmermænd.