Radio4-direktør ny formand for Moesgaard

8. januar 2020, 12.26

Anne-Marie Dohm. Foto: PR-foto

HVERV Moesgaard Museum har fra årsskiftet fået ny bestyrelsesformand. Det er Anne-Marie Dohm, der er direktør for Radio4, som Mediehuset Herning Folkeblad er medejer af.

Den nuværende radiodirektør og tidligere direktør i DR overtager formandsposten i museet efter forhenværende amtsborgmester Johannes Flensted Jensen, der har været med til at gennemføre opførelsen af museets store udstillingsbygning tegnet af Henning Larsen Architects.

Siden åbningen af udstillingsbygningen i 2014 har Moesgaard Museum tiltrukket et overvældende stort antal gæster ikke mindst til de store, anmelderroste særudstillinger, som er blevet Moesgaards kendetegn.

Anne-Marie Dohm har siddet i bestyrelsen for Moesgaard i et år og har taget del i arbejdet med museets nye strategi, som lanceres samtidig med formandsskiftet.

Moesgaard vil gøre de store, dybe verdenshistorier og globale sammenhænge til sit kendetegn og samtidig øge museets internationale engagement. De langsigtede forskningssatsninger og samarbejdet med Aarhus Universitet, skal styrkes yderligere og det samme skal museets synlighed og digitale tilbud.

Moesgaard Museum omfatter ud over herregården og udstillingsbygningen i Højbjerg ved Aarhus også Vikingemuseet i Aarhus og lokalmuseerne i Odder og på Samsø. Moesgaard havde i 2019 et samlet besøgstal på 452.489.

Læs også