Fyraftenssang hos valgmenigheden

Udgivet:26. januar 2022, 09.53

Læsetid:1 minut

MidtVest Pigekor fører an i fællessangen i Herning Valgmenig­hedskirke torsdag aften. Foto: Pr-foto

1 år siden

HERNING Som en del af kammermusikfestivalen »Vintertoner«, kan man torsdag aften opleve Ensemble MidtVest og MidtVest Pigekor i Herning Valgmenighedskirke.

Publikum får ved indgangen udleveret et sanghæfte med en halv snes sange, der blandt andet tager udgangspunkt i vinterens sange.

Medvirkende er MidtVest Pigekor, som valgmenigheden i forvejen har et samarbejde med, samt fire af blæserne i Ensemble MidtVest, nemlig Charlotte Norholt på fløjte, Peter Kirstein på obo, Tommaso Lonquich på klarinet og Yavor Petkov på fagot.

- For os passer det som fod i hose med denne koncert og fællessangsarrangement. Det er en vigtig del af vores dna - vi betegner os selv som et aktivt syngende sted, fortæller valgmenighedspræst Morten Kvist om arrangementet i en pressemeddelelse.

Det var også valgmenighedspræsten, som i 2013 som en del af Herning bys 100-årskøbstadsfejring tog initiativ til fyraftenssang rundt omkring i byen, og det er vel ret beset en af de få ting, som fortsat eksisterer her ni år efter jubilæet.

Næste fyraftenssang foregår på Herning Bibliotek 24. marts, hvor alle er velkomne.