Video: Herning-kandidater til propfyldt valgmøde med stikpiller og en lille smule Trump

Spidskandidater skærpede tonen ved propfyldt valgmøde i Mediehuset

16. november 2017, 19.34

Det velbesøgte vælgermøde var en af borgernes sidste muligheder for at møde kandidaterne inden tirsdagens valg. foto: henrik ole jensen

herning Nedtællingen er officielt gået i gang. Allerede på tirsdag er en lang kommunal valgkamp nået til vejs ende, når valgstederne klokken 8 slår dørene op til kommunal- og regionsrådsvalget. Det markerede Herning Folkeblad torsdag aften med et sidste valgmøde, hvor 11 spidskandidater debatterede foran en stuvende fuld mødesal i Mediehuset i Østergade.

Mødet blev styret af Folkebladets chefredaktør Vibeke Larsen, der indledte med at udfordrere kandidaterne på, at de forhåbentlig ikke var alt for møre efter en lang og sej valgkamp.

Det var kandidaterne ikke.

Sdr. Anlæg og Trump

For allerede efter en kort introduktion af hver paneldeltager blev tonen ganske skarp kandidaterne i mellem. Især spørgsmålet om de økonomiske udfordringer på handicap- og psykiatriområdet gav anledning til en ivrig panel-debat, hvor alle mand kom til fadet med både egne synspunkter og masser af stikpiller til de politiske modstandere.

Også kommunens køb af den gamle sygehusgrund skabte stor debat. Og det på trods af at kun Nicolaj Dupont-Mersing (LA) erklærede sig og sit parti som arg modstander af netop den beslutning.

Debatten om sygehusgrunden kom vidt omkring med referencer til både rotter, Sdr. Anlæg og selveste Donald Trump.

Paneldeltagerne var Tommy Tønning (S), Johs. Poulsen (R), Rasmus Norup (K), Mikael de Fries Jensen (NB), Peter Villadsen (SF), Nicolaj Dupont-Mersing (LA), Karlo Brondbjerg (KD), Erling Præstekjær (DF), Lars Krarup (V), Jørn Vedel Eriksen (EL) og Niels Jørgen Simonsen (AL). Handikapdemokraternes spidskandidat Mikael Hulegaard Jensen kunne ikke være til stede.

Læs meget mere om det velbesøgte vælgermøde i Herning Folkeblad torsdag og lige her på aoh.dk.

Læs også
Borgmesterkamp på Folkebladet: Vi lover, at I får en svedende borgmester
Læs også
Galleri: Se fotos fra aftenens borgmester duel i mediehuset
Læs også
Video: Borgmester-udfordrer sender Krarup til Christiansborg
Læs også
Fotos: Velbesøgt valgmøde i Mediehuset med spidskandidaterne