Livsgnisten vender tilbage

De ældre og børnene får meget ud af hinandens selskab, siger Elin Knudsen, der spiller Tante Andante

Udgivet:28. april 2022, 13.11

Læsetid:1 minut

Foto: Malene Tswai

Af erhvervspraktikant Rasmus juulsgaard langhoff
vildbjerg@herningfolkeblad.dk

VILDBJERG - De ældre oplever en livsgnist, når de er med til et arrangement som dette. Når de ældre får lov at lege med og se børnene have det sjovt, bliver de glade. De mærker et fællesskab og kommer til at tænke tilbage på deres egne børn, fortæller Elin Knudsen - også kendt som Tante Andante.

Opbakningen til projektet har været stor, og indtil videre har Tante Andante været 10 steder, blandt andet i kirker og på plejehjem, og er blevet mødt med stor glæde og positivitet fra børnene. Især de ældre har nydt det nye selskab.

Kulturarv fra ældre til børn

- De skal mødes otte gange, og formålet er, de kan lære hinanden at kende. Jeg håber på, at det kan skabe et nyt kulturelt fællesskab og kan skabe noget kulturarv fra de ældre til de små, siger Elin Knudsen og uddyber:

- Børnene har meget at lære fra de ældre med en stor livserfaring. Børnene elsker at lege, og hvis det kan blive blandet sammen med de ældre, så er det helt perfekt.

Målet efter de otte gange er, at plejecentret og vuggestuen selv kan finde en afløser til Tante Andante og kan fortsætte med selv at lave et generationsmøde. Man får to kasser med rekvisitter og instrumenter, så det er lettere at gå til.

Indlæser debat