Møbelsnedker-elev: Håndværk har også værdi

Birka Øhlenschlæger Nielsen er træt af at forsvare, hvorfor hun går på erhvervsskole. Derfor prøver hun at præge tonen omkring håndværksfagene

Udgivet:21. marts 2018, 11.43

Læsetid:2 minutter

herning - Jeg håber, at jeg kan være med til at skabe fokus på, at det ikke er dårligt at gå på en erhvervsskole. Jeg vil vise, at der er andre måder at være intelligent på.

Sådan fortæller Birka Øhlenschlæger Nielsen fra Virklund som forklaring på, hvorfor hun har valgt at tage del i debatten om erhvervsskole kontra gymnasium.

Tirsdag havde hun en kronik i Jyllands-Posten, hvori hun fortæller, at hun ofte bliver mødt med overraskelse og hævede øjenbryn af jævnaldrende. Hun forklarer også, hvordan hun altid skal forsvare sit valg af uddannelse, fordi det i mange hoveder ikke stemmer overens med en bogligt dygtig elev som hende, der hev 12-taller hjem i folkeskolen.

17-årige Birka Øhlenschlæger Nielsen startede på møbelsnedkerlinjen på Herningsholm Erhvervsskole i sommer. Og hun er dermed en del af den tendens, der blev yderligere understreget af de seneste tal om interessen for erhvervsskolerne. De viser, at antallet af unge, der har valgt grundforløbet på Herningsholm Erhvervsskole er steget med 40 procent. Tendensen er den samme på landsplan.

Det er en nyhed, der glæder Birka Øhlenschlæger Nielsen. Og forklaringen finder man måske netop i en pige som hende.

For der er kommet et større fokus på, at der vil mangle håndværkere. Og der er flere, der som Birka Øhlenschlæger Nielsen nu råber op.

- Alle kan blive faglærte...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på herningfolkeblad.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind