Alle danskere skal kunne leve et værdigt liv

23. februar 2021, 13.42

Knud Nielsen. Foto: PR-foto

HANDICAP Hvor er respekten og værdigheden henne, når samfundet begynder overvågning af den enkelte handicappede, som har behov for hjælp? Jeg forstår til fulde de frustrationer, som må følge med, når handicappede påtvinges overvågning op til flere gange dagligt og døgnet rundt.

Forestil dig en eller flere fremmede i din lejlighed eller dit hus, som overvåger alle dine handlinger dag som nat. Hvornår skal jeg tisse? Hvornår og hvad spiser jeg? Hvornår sover jeg? Og hvem taler jeg med? Det må føles voldsomt intimiderende.

Hvis det er, hvad man tilbyder som og kalder et velfærdssamfund, ja, så fri mig for hjælpen. Men desværre er det medborgere, som ikke umiddelbart kan undslå sig det offentliges åbenlyse krænkelser, for de er afhængige af hjælp.

Jeg forstår slet ikke mennesker, som påtager sig så grænseoverskridende handlinger over for deres medborgere. Jeg håber, at folketinget gør noget ved problemet, og er der ikke flertal for at stoppe den ubehagelige praksis, så må vi håbe sagen bliver løftet til en højere instans.

Vi skal udvikle vores velfærdssamfund på den borgerlige solidaritet. Vi skal udvise medmenneskelighed og omsorg for dem, der er ramt af ulykke og sygdom eller ikke kan klare sig selv på grund af handicap og mister fodfæstet i livet i en periode. Nye Borgerlige mener, at alle danskere fortjener et værdigt liv. Det gælder også dem, der er født med et handicap eller har fået stillet en diagnose.

Pengene skal følge den enkelte dansker, så man sikres de samme vilkår, uanset hvilken kommune man er tilknyttet. Danskere med fysisk handicap eller en diagnose skal sikres hjælp og støtte baseret på en lægefaglig vurdering. Og ikke tilfældig overvågning.